Lions har et internasjonalt leir- og utvekslingsprogram for ungdom i alderen 18 til 23 år. Hvert år møtes unge fra hele verden på leir, og de får oppleve vertslandets kultur og hverdagsliv gjennom opphold i en familie. I Norge arrangeres to-tre leire hver sommer.
Lions er globale
Lions Clubs International er en frivillig, verdensomspennende humanitær organisasjon som har vært «til tjeneste» i over 100 år. Internasjonalt når vi ut til over 200 millioner mennesker gjennom våre aktiviteter og prosjekter. Når en katastrofe inntreffer, trår de lokale klubbene i det rammede området til med hjelpetiltak. Med et globalt nettverk av Lionsklubber i ryggen, og ikke minst, vårt handlekraftige internasjonale hjelpefond, LCIF, kan Lions raskt respondere i kriser.
Utover katastrofehjelp og humanitær bistand, har Lions fem globale formål: diabetes, barnekreft, sult, miljø og syn.
Lions er lokale
I Norge organiserer frivillige i Lions både landsdekkende og lokale aktiviteter for å hjelpe mennesker i inn- og utland.
Medlemmene i norske Lionsklubber samler inn penger året rundt for å finansiere arbeidet både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, og vi er opptatt av at pengene skal nå helt frem til de som trenger hjelp. Alle innsamlede midler går til hjelpeaktiviteter, mens drift av organisasjonen finansieres gjennom medlemskontingent.
Mesteparten av de innsamlede midler går tilbake til klubbens lokalsamfunn. Det er viktig at en Lionsklubb møter lokale behov, og bestemmer derfor selv hvilke tiltak de ønsker å støtte. Eksempler på lokale aktiviteter er forebyggende tiltak for barn og unge, støtte til personer med funksjonsnedsettelser, å gi en hjelpende hånd til vanskeligstilte familier eller å skape liv og røre på aldershjemmet.
Lionsklubbene har egne hjemmesider der du kan finne kontaktinformasjon.
Lions Norges aktiviteter i Norge
Innsamlede midler fra hele landet finansierer våre landsdekkende aktiviteter.
Internasjonal ungdomsutveksling i Norge
Helsesportsuka i Tana
Helsesportsuka i Tana arrangeres årlig på sommeren i uke 32. "Uka" har som mål å samle personer med nedsatt funksjonsevne fra hele landet til helsefremmende aktiviteter – på alle plan – i et helt spesielt miljø.
Søknadsfrist er 15. mai hvert år på eget søknadsskjema.
Lions internasjonale fredsplakatkonkurranse
Lions Røde Fjær
Lions Tulipanaksjon
Lions Førerhundskole
LCIFday - Lions Vaffeldag
Kjenner du duften av nystekte vafler lørdag 1. juni 2024 er det sannsynligvis lokale Lions som vil gi deg en smakfull opplevelse. La deg lokke til en uforpliktende prat med oss!
Denne dagen vil vi gjerne dele hvordan vi samarbeider globalt og spesielt hvordan vårt hjelpefond Lions Clubs International Foundation (LCIF) støtter prosjekter i alle land. Vi steker deilige vafler i hele landet for å få gode samtaler på gli!
LCIFdagen er en internasjonal merkedag. I 2024 er det spesielt katastrofehjelp og hjelp til flyktninger som er i fokus.
Lions Miljødag
Lions Norges prosjekter i utlandet
Lions Norges arbeid i utlandet drives av Lions Aid Norway (LAN), som er en del av Lions Norge. I 2021 ble det vedtatt en ny strategi for vårt bærekraftige bistandsarbeid, i første omgang i Uganda.
Målet er å samle bistandsprosjekter i ett hovedprosjekt med fokus på en helhetlig landsbyutvikling. Vi skal fortsette arbeidet med øyehelse der vi rehabiliterer helsebygg, investerer i nytt utstyr og sørger for ytterligere opplæring ved de klinikkene vi allerede har bygget opp. Vi ønsker å inkludere diabetes-arbeid i prosjektene våre, vi vil fortsette å gi landsbyer rent vann (brønnboring), fortsette å gi vanskeligstilte barn skolegang (Lions Fadderbarnsordning) og investere i småskala landbruk. (Det kommer snart en egen hjemmeside for hovedprosjektet).
Lions brønnprosjekt
«Vann er liv» – det er vi alle enige om. Men vi vet at ikke alle er så heldige som oss her i Norge. Vi kan bare skru på krana til springen, i Afrika går kvinner og jenter bærende på digre jerry-kanner med vann. Enkel tilgang på rent vann gir mange fordeler, men kort oppsummert – en brønn gir bedre helse for alle , en tryggere hverdag for kvinner og jentene får mulighet til å gå på skole i stedet for å bruke timesvis hver dag på å hente vann.
En brønn er konkret gave, enkel å bygge, nesten vedlikeholdsfri og virker fra den dagen den står ferdig. Du kan bidra med å finansiere en brønn alene (65.000 kroner) eller gi et mindre beløp. Jo flere som bidrar, desto bedre - alle bidrag er med på å gi flere mennesker i Afrika en litt bedre hverdag.