Min Lions LRF 2020 Nettbutikk

Medlemsnytt

Forsiden > Medlemssenter > Medlemsnytt > Strålende riksmøte i Sarpsborg
Strålende riksmøte i Sarpsborg

Bilde 1 av 13. Spilloppgjengen skapte god stemning under åpningen av Lions Riksmøte 2016.

arve-lund-grl-2017-2018

Bilde 2 av 13. Arve Lund fra Lions Club Rena ble valgt som guvernørrådsleder for 2017-2018 og assisterende guvernørrådsleder 2016-2017.

spilloppgjengen-1

Bilde 3 av 13. Spilloppgjengen skapte skikkelig god stemning under åpningen av riksmøtet.

solbjørg-og-gudrun

Bilde 4 av 13. Solbjørg Kolsrud fra Lions Club Notodden/Telerosa og Gudrun Björt tYngvadottir er begge engasjerte i å rekrutere flere kvinner til Lions, og motivere dem til å ta verv.

sang

Bilde 5 av 13. Sarpsborgs store sanger Ann Kristin Elverum.

roar-eng-skiptvet-postprosjekt

Bilde 6 av 13. Lions Club Skiptvet ga overskuddet fra sin postregistrerings-aktivitet til en ny brønn i Zambia (Heidi Lills ønskebrønn) og skogplanting på Island. Fra venstrRe: Generalsekretær heidi Lill Mollestad Oppegaard, Roar Eng (LC Skiptvet) og tidligere internasjonal direktør Gudrun Björt Yngvadottir.

ordfører

Bilde 7 av 13. Ordfører i Sapsborg kommune, Sindre Martinsen-Evje, ønsket Lionsklubbene et godt møte.

gruppearbeid-100-år

Bilde 8 av 13. Det ble arrangert tre seminarer, "Hvordan starte en ny klubb", "Kvinner i Lions" og "Lions 100 år". Bildet er tatt under gruppearbeidet med Lions 100 år.

svein-berntsen

Bilde 9 av 13. DIndenasjonal direktør Svein Ø. Berntsen orienterte om flyktningeporosjektet "De glemte barna" og strategiareidet "Lions Forward 2016-2020".

26-guvernørråd-2016-2017

Bilde 10 av 13. Påtroppende guvernørråd er klare! Fra venstre: Ketil Stuan (H), Knut-Olav Gaaseby (J), Kari Sandøy-Jahrman (E6), Jonny Steindal (D4), Lill Anita Alver (GRL), Ole Bjørn Hasli (C3), Evy Einarsen (A1) og Per Olav Bjerkesmoen (B2).

26-DSC_5099

Bilde 11 av 13. Solveig Kolsrud (i midten) fra Lions Club Notodden/Telerosa fikk Lionskrystallen for sitt banebrytende arbeid for flere kvinner i Lions. Flankert av internasjonal gjest Gudrun Björt Yngvadottir og guvernørrådsleder Kay Arne Sørensen.

heidi-lill-melvin-jones

Bilde 12 av 13. Distrikt 104 B overrasket alle under festmiddagen på lørdag med å overrekke generalsekretær Heidi Lill Mollestad Oppegaard hedersutmerkelsen Melvin Jones Fellowship. Distriktsguvernør Ragnvald Johansen (tv), Bjørn Sætrom fra Lions Club Oppdal (mentor) og LCIF-koordinator Morten Singsaas fra Lions Club Orkdal.

lionskrystallen-kay-arne

Bilde 13 av 13. Kay Arne Sørensen fikk Lionskrystallen som takk for sin innsats som guvernørrådsleder 2015-2016. Den ble overrakt av påtroppende guvernørrådsleder Lill Anita Alver.

»

Strålende riksmøte i Sarpsborg

Nærmere 400 Lions og gjester fra hele landet inntok Sarpsborgs Quality-hotell 27. og 28. mai. På det årlige Riksmøtet, organisasjonens høyeste organ, tas de viktige beslutningene.

Åpningen på fredagen var spekket med gode taler og underholdning.Divisjonsdirektør for psykisk helse ved Sykehuset Østfold, Irene Dahl Andersen, orienterte om behandlingen for denne pasientgruppen. Generalsekretær Rikke Lind fra Redningsselskapet fortalte om organisasjonens engasjement for flyktningene, og viste film om det vanskelige redningsarbeidet i Middelhavet.

Lionsklubbene i Sarpsborg hadde gjort en fremragende jobb med å booke inn et variert knippe lokale artister. Kai Robert Johansen spilte trompet alene og sammen med den herlige «Spilloppgjengen». Her kom både Elvis-sanger og sommerviser som perler på en snor. Sarpsborgs store sanger Ann Kristin Elverum og organist Karl Andreas Næss imponerte med gull fra teater- og operaverdenen.

Utdelingen av Lions årlige tulipan- og ungdomspris ble både gripende og tankevekkende innslag. På fredagskvelden samlet alle seg i Inspiria-senteret vegg i vegg for vennetreff med variert fingermat. God kjemi mellom medlemmer er viktig for frivilligheten, her fikk vi i tillegg oppleve et artig og lydsterkt kjemi-show.

Selve møtet fredag ettermiddag og lørdagen var spekket med gode presentasjoner som talte til både hjerte og hjerne. Svein Berntsens innlegg om prosjektet for barn i Libanons flyktningeleire høstet gode tilbakemeldinger både blant de fremmøtte og hjemmesittere som fulgte møtet via streaming.

Årets internasjonale gjest var Gudrun Björt Yngvadottir fra Island. Hun er kandidat til 2. visepresident for Lions Clubs Internasjonal (avgjøres på årets internasjonale Convention). Hun uttrykte stor takknemlighet for støtten fra Lions i Norge. Hun la også vekt på norske Lions’ arbeid for barn og unge, spesielt Mitt Valg og Lions Tulipanaksjon. – Jeg er ikke så sikker på om dere vet hvor flinke dere er, sa hun. Nå krysser vi fingrene for at vår første kvinnelige verdenspresident kommer fra Island! Internasjonal direktør Svein Berntsen presenterte LCI’s strategi frem mot 2020. Vi skal tydeliggjøre Lions som merkevare, og det ser nå ut til at arbeid for barn og unge har vunnet kampen om å bli vår internasjonale fanesak.

Det var flere saker som ble trukket eller utsatt. Mest temperatur ble det rundt forslagene om å styrke kommunikasjonsarbeidet, et tydelig signal fra organisasjonen til bemanningskomiteen. Ny leder for forebyggende barne- og ungdomsarbeid (MD NAC) er Hans Otto Glomsås fra Lions Club Odal, og guvernørrådsleder for 2017-2018 ble Arve Lund fra Lions Club Rena. Endelige vedtak på rapporter, forslag og valg blir sendt til klubbene når protokollen er klar.

Tradisjonen tro ble Riksmøtet avsluttet med en flott festmiddag lørdag kveld. Selveste Tordenskjold (Alexander Hermansen) var kveldens festlige toastmaster og Bjørnar Spydevold og Kari Stokke sørget for det musikalske bakteppet.

Evalueringen er sendt ut til deltagerne og blir publisert her når den er klar.