Min Lions LRF 2020 Nettbutikk

Medlemsnytt

Forsiden > Medlemssenter > Medlemsnytt > Nå bygges Lions Safe Center
Nå bygges Lions Safe Center

Byggingen er nå i gang, og skal være ferdig i løpet av september.

Nå bygges Lions Safe Center

Endelig er byggingen av Lions Safe Center i Bekaa-dalen i Libanon i gang, og i løpet av september regner vi at senteret kan tas i bruk av flyktningbarn som har mistet flere års skolegang.

Det har tatt lenger tid enn vi trodde, men Lions Norge ville ha alle formaliteter i orden før vi startet bygging. Det betyr at myndighetene er orientert og avtale med vår samarbeidspartner Beyond, er godkjent.

Solide hus

Vårt senter skal gi plass til 150 barn, med muligheter for to skift daglig. Det blir bygget av tre-elementer, og holder en langt høyere standard enn de tradisjonelle teltleirene. Grunnen til dette er at senteret ligger i fjellområdene i Bekaa, der det er kalde vintre med mye snø. Nå får barna en varm skole om vinteren og en kald skole om sommeren. Dette blir et safe senter av høy standard, og Lions Norge har forhandlet seg til en god pris, som ikke øker våre utgifter vesentlig. Disse husene kan også gjenbrukes etter flere år, og er lette å flytte.

Det er med stor lettelse at vi nå er i gang. Ikke minst for de mange barna som ikke har hatt skolegang på flere år, og er i ferd med å miste sin fremtid.

Skole og legehjelp

Bare i Libanon er det mer enn en kvart million barn som ikke går på skole, og halvparten av flyktningebarna jobber for å skaffe mat til familien. Behovet er derfor enormt, for å hjelpe barna  og gi de trygge rammer. I vårt Safe Center som er inngjerdet med vakt, møter de utdannede hjelpearbeidere og lærere. 12 personer er ansatt i senteret hvor barna også vil få medisinsk oppfølging, samt psykososial hjelp. Mange av barna sliter med opplevelser fra krigen, og trenger hjelp for å komme videre.

Det er også avsatt plass til å fremme barnas kreative evner. Det gjelder både innen musikk, kunst og drama samt sport. Her blir det ansatt  utdannede fagpersoner i deltidsstillinger, forteller lederen av Beyond, Joseph Awad.

Awad forteller at det er viktig å få barna inn i skole, og ikke i arbeid. De ser at stadig flere barn dropper ut av skolesystemet fordi familiene  vil ha barna inn i lønnet arbeid.  Noe av filosofien bak et Safe Center er også et tett samarbeid med foreldrene. At de skal få kunnskap om konsekvensene ved at barna tas ut av skole. Og ikke minst konsekvensene ved at stadig flere familier nå selger sine tenåringsjenter som gifteklare. Helt ned i 12 årsalderen har noen solgt barna sine for en pris av 1000 dollar. Dette er alarmerende fordi hver fjerde tenåringsjente nå blir solgt.

Senteret åpner også for at mødrene kan komme dit på uformelle kursaftener, noe som har vært populært. Dette har også gjort at de er trygge på at barna deres blir ivaretatt på et Safe senter.

Utsatte barn

Awad forteller at  de har en prioritert oppgave i å hjelpe de sårbare barna og familiene slik at de ikke kommer opp i situasjoner som kan ødelegge barnas fremtid. Mange av familiene i leirene i Libanon kom over grensa bare  med en bærepose eller koffert og har lite eller ingen penger å rutte med. De er helt avhengige av hjelp, og derfor får barna et daglig måltid på skolen, så de ikke går sultne hjem eller rett i jobb. Beyond prøver også å fange opp et stadig større antall street-children i byene. Barn som tigger og utsetter seg for stor fare når de løper ved siden av biler i trafikkryss eller går alene.

Et Safe Center er derfor en trygg havn hvor vi kan bygge barn, og slippe dyre reparasjoner når de blir voksne!

Beyond er klare for å bygge flere sentre for oss, og det er derfor å håpe at klubbene nå for alvor støtter opp om et tiltak Lions Norge har all grunn til å være stolte av.

Hjelp de glemte barna. Støtt bygging av Lions Safe Center i Libanon.

Les om prosjektet: http://goo.gl/p2tgFL

Gi til konto: Støtt aksjonen med ditt bidrag til prosjektets konto 9001 23 04284

Skattefradrag: Du kan føre gaven som fradrag på selvangivelsen ved beløp fra 500,- kroner og inntil 12.000,- kroner. Husk å oppgi ditt personnummer på innbetalingen. Bedrifter oppgir organisasjonsnummer.

Start din egen innsamling: Det er enkelt å lage din egen innsamling til syriske flykninger. Gå til  minaksjon.lions.no/flyktningbarn

Følg aksjonen på Facebook: https://www.facebook.com/barnaiarsal/