Min Lions LRF 2020 Nettbutikk

Medlemsnytt

Forsiden > Medlemssenter > Medlemsnytt > Lions Fredsplakatkonkurranse 2016-2017- info til klubber
Lions Fredsplakatkonkurranse 2016-2017- info til klubber

Lions arrangerer hvert år en internasjonal tegnekonkurranse for barn i alderen 11-13 år i samarbeid med FN. Les hvordan klubben kan få med den lokale skolen på konkurransen.

Tema for 2016-2017: En feiring av fred" (A Celebration of Peace).

Konkurransen arrangeres lokalt på skolene, og det er Lionsklubben og skolene som gjør avtaler om deltagelse. Konkurransen er en fin måte å markedsføre Lions på, samtidig som kontakt med skolene kan brukes som en døråpner i forbindelse med "MITT VALG".

Det anbefales å ta kontakt med skolen i god tid før sommeren for å avtale et opplegg for høstens konkurranse. Konkurransen må gjennomføres før 1. november, se tidsfrister under.  De fleste skolene har en uke relatert til fredsarbeid og FN i oktober, og dette er en fin aktivitet for Lions og skolene å samarbeide om.

Bestill Peace Poster Kit

For å delta må klubben bestille klassesett fra USA innen 1. oktober. De lages i ulike språk, men for oss er det enten svensk eller engelsk som er mest relevant. Dette klassesettet inneholder vinnerdiplom, opplysninger om konkurransen, og et klistremerke som må fylles ut og klistres bak på skolens vinnertegning.

Klubbene behøver bare å bestille ett slikt klassesett pr. klasse. Settene bestilles online i nettbutikken LCI Store  https://www2.lionsclubs.org/p-770-peace-poster-kit.aspx eller benytt bestillingsskjema (følg lenke nederst i denne artikkelen).

Informasjonsmateriell

• Det er laget endel informasjonsmateriell på norsk for tegnekonkurransen.
  • Bestillingsrutiner for klassesett (Peace Poster Kit).
  • Veiledning for klubber
  • Regler for klubber (inkl. interne tidsfrister)
  • Mal for invitasjon til skole
  • Regler for skoler
  • Brosjyre om fredsplakatkonkurransen (bestilles i Lions Norges nettbutikk)
  • Diplom på norsk for redigering i WORD

Kontakt

Vi håper mange skoler vil delta i denne fine aktiviteten i 2016! Er det noe dere lurer på, ta kontakt med koordinator Vidar Waaden på e-post eller telefon.

Telefon: 67 90 28 04 / 926 33 457. E-post: viwaa@online.no

Tidsfrister

01.10 Siste frist for å bestille klassesett fra Club Supplies Department, Oak Brook – Bestill det helst før 01.09.16.

15.11: Siste frist for klubben til å sende sin vinnertegning til Distriktsguvernør (DG) (poststempeldato).

01.12: Siste frist for DG til å sende distriktets vinnertegning til Vidar Waaden, Sørliveien 41, 1473 Lørenskog (poststempeldato) – Send helst tidligere, slik at den sikkert kommer frem tidsnok til jurymøtet der landets vinnertegning blir kåret.

15.12: Siste frist for GRL (Lionskontoret) til å sende Lions Norges vinnertegning til PR-avdelingen i Oak Brook.

01.02: Siste frist for Lions internasjonale hovedkontor til å underrette finalistene.

Materiell for Lions fredsplakatkonkurranse

Ekstern informasjon om Lions fredsplakatkonkurranse