Min Lions LRF 2020 Nettbutikk

Klubbens hjemmeside

Forsiden > Medlemssenter > Klubbhåndbok > Klubbens hjemmeside > Google og synlighet på filer og bilder

Google og synlighet på filer og bilder

Filer og bilder kan nå lastes opp i en passordbeskyttet fil-mappe som ikke Google kan se.

Publiseringssystemet for lions.no ble i sin tid laget slik at alle filer og bilder ble lastet opp i åpne filmapper, selv om menypunktet er passordbeskyttet, eksempelvis "Interne dokumenter".

Dette innebærer at når du oppretter en artikkel i "Interne dokumenter", vil teksten være synlig kun for innloggede medlemmer i klubben (samt admin på Lions Norge). Men Google har tilgang til å indeksere filer (PDF'er, Word-dokumenter etc) som er lastet opp i artikkelen ettersom fil-mappen ikke er passordbeskyttet.

Det er nå opprettet en filmappe der du kan legge filer og bilder som ikke er synlig for Google. Den passordbeskyttede filmappen heter "Interne filer".

Her får du en steg-for-steg forklaring på hvordan du laster opp passordbeskyttede filer eller bilder:

• Velg menypunktet Interne dokumenter (eller et annet passordbeskyttet menypunkt)
  • Velg ny artikkel  (fungerer dessverre ikke med ny fil)
  • Sett kursor i brødtekstfeltet der du vil legge inn filen/bildet
  • Klikk på bindersen i verktøymenyen
  • I popup-vinduet, klikk "Plassering" og velg Interne filer i nedtrekksmenyen. (Det er viktig å velge plassering først!)
  • Deretter klikker du knappen "Bla gjennom/Last opp" for å finne det du vil laste opp på din maskin.

OBS:

Ingressbildet (Boksen under Brødtekst som heter "Bilde") vil fortsatt lastes opp i en åpen filmappe, og vil derfor kunne være synlig for Google. Så velg et bilde som du tenker alle kan se her.

Hvis du lar det stå på "Automatisk" på feltet Plassering, vil filen/bildet lastes opp slik som før i en åpen filmappe.

opplasting til interne filer