Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid LRF 2020 Nettbutikk

Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > Ungdomsklubb vant Lions Ungdomspris 2016
Ungdomsklubb vant Lions Ungdomspris 2016

Kåriåsen Ungdomsklubb i Sandefjord vant Lions Ungdomspris 2016. Fra venstre Bjørn Zarbell, leder for forebyggende arbeid, Tonje Holberg, kasserer i Kariåsen Ungdomsklubb og Per Halle, president i Lions Club Sandefjord Sandar.

Ungdomsklubb vant Lions Ungdomspris 2016

Kariåsen Ungdomsklubb i Sandefjord drives av ungdommer med hjelp av frivillige foreldre.

Klubben startet opp i 1981 og er for ungdomsskoleelever. De fleste er fra Sandefjord, men alle er velkommen. Klubben holder åpent annenhver fredag, og er naturligvis rusfri.

I løpet dette skoleåret har antall besøkende ligget på 150 ungdommer hver klubbkveld. Klubben har et eget diskotek hvor DJ gruppen spiller musikk og styrer lyset. Ungdommene har bygget en bar hvor de serverer mineralvann og snop. Det er en egen kioskgruppe som driver baren, og fototeamet har ansvar for at det blir tatt masse bilder som blir lagt ut på sosiale medier.

Tema for kveldene varierer og i vinter har det vært Winter-glow party, CupCake Wars, Halloween party, Pray for Snow-party, Candy Crush Party, Nattdisco og Desembernatt. Foruten diskotek har Kariåsen biljardbord, internett, playstation, bordtennis og brettspill.

Meningen med klubbkveldene er at ungdommene skal ha et sted å møtes hvor de kan føle seg trygge og velkommen uansett interesser, status, livssyn og legning. Det er nulltoleranse for mobbing!

Ungdomsstyret består av 12 ungdommer fordelt på ni gutter og tre jenter, og setter av masse tid til å drive klubben. De kommuniserer på forhånd av klubbkveldene for å finne temaer og hva som skal til for å gjennomføre disse. De må bestemme hva som skal serveres og ikke minst laste ned musikk til discoen. De bygger DJ-bu, bar og rigger alt av utstyr førklubbkveldene.

Lions Club Sandefjord Sandar har vært engasjert i ungdomsklubben i snart tre år.

- Kariåsen Ungdomsklubb har siden oppstarten utmerket seg for sitt positive ungdomsarbeid i Sandefjord. Dette er et spesielt viktig for de ungdommene som ikke deltar i organiserte aktiviteter innen idrett- eller kulturorganisasjonene, sier Per Halle, president i Lions Club Sandefjord Sandar.

- Jeg ser hvor mye tid ungdommene bruker på dette, og hvor seriøse de er. De er alle opptatt av å gi et positivt tilbud for ungdommene og følger nøye med på at alle koser seg på klubben. De er flinke til å følge med og melder raskt ifra hvis noe ikke er som det burde. Når vervet deres avslutter, vil de motta en attest på jobben de har gjort, forteller Halle.

Det var Tonje Holberg, mamma og kasserer for Kariåsen Ungdomsklubb, som kom til åpningen av Lions Riksmøte 2016 i Sandefjord for å motta Lions Ungdomspris på vegne av klubben.

- Tusen takk for prisen, det er svært inspirerende for oss som driver med dette som frivillige. Og spesielt nå i år hvor vi feirer 35 års jubileum, sa Holberg i sin takketale. - Jeg ønsker dere alle velkommen på besøk for å oppleve hvordan vi har det!

kariåsen ungdomsklubb

Lions Ungdomspris

Lions ungdomspris er en påskjønnelse for ungdom som gjør en spesiell frivillig innsats for andre. Prisen består av 50.000 kroner og et prissymbol, og deles ut på Lions Riksmøte i mai.

Det er Lionsklubber som nominerer kandidater, og juryen består av fagsjef for forebyggende barne- og ungdomsarbeid (MD-NAC), Generalsekretær samt en representant utnevnt av Guvernørrådet (styret).