Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid LRF 2020 Nettbutikk

Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > Smittevern for Lions
Smittevern for Lions

Sommeren er på hell, og det betyr at vi i Lions starter opp et nytt år. Hvordan skal vi møtes?

Det er mange som lurer på hvordan klubben kan avholde møter og arrangere aktiviteter på en trygg måte. Frivillighet Norge har laget en god oversikt for frivillige organisasjoner i sin smittevernveileder.

Her er noen viktige punkter:

• Et møtelokale regnes som et offentlig sted (selv om møtene/arrangementet ikke er åpent for alle) så lenge det ikke arrangeres hjemme hos noen. For offentlig sted gjelder 200 personer regelen.
  • For de som holder møter i hjemmet sitt, f.eks styremøte, må begrense møtet til maks 20 personer.
  • 1-meter-regelen overholdes uansett. Er lokalet dere pleier å ha møter/arrangementer i for lite til dette, se etter et større alternativ.
  • Ivareta hygienen. Se til at alle vasker hender eller dusjer hendene med håndsprit når deltagere ankommer lokalet. La håndsprit være lett tilgjengelig.
  • Unngå å dele fysiske ting. La f.eks en i klubben skjenke kaffe til alle.
  • Arrangøren må sørge for at alle deltagere blir registrert med navn og telefon/kontaktinformasjon for eventuell smittesporing
  • Arrangementer utendørs er tryggere enn innendørs
  • Følg med på lokale smittevernregler (kommunen) i tillegg til de nasjonale, helsenorge.no
  • Har du mistanke om at du er smittet, hold deg hjemme.
  • For de som synes det er utrygt å møte opp, vurder å bruke et nettbasert verktøy som streamer møtet slik at hjemmesittere kan følge med
  • Vurder å bruke Teams eller andre nettbaserte møtesteder. Flere klubber har god oppslutning på slike nettmøter. Alder er som kjent ingen hindring, men noen trenger kanskje litt ekstra hjelp i starten.

Les/last ned hele veiledningen

Veileder for smittevern i frivillige organisasjoner