Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid LRF 2020 Nettbutikk

Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > Lions blir Birkens sosiale samarbeidspartner
Lions blir Birkens sosiale samarbeidspartner

Lions + Birken = sant!

Lions blir Birkens sosiale samarbeidspartner

Samarbeidet mellom Lions Norge og Birken i forbindelse med Birkebeinerrennet 2016 resulterte i en ny og langsiktig avtale.

Vellykket prøveprosjekt

Prøveprosjektet under Birken Skifestival hvor Lions la til rette for at blinde og svaksynte kunne delta i StafettBirken ski og Birkebeinerrennet, ble en suksess. Prosjektet er nå evaluert og en langsiktig avtale er inngått. Lions vil derfor fortsette å tilrettelegge for blinde og svaksynte, og bistå andre funksjonshemmede.

Lions takker Birken, utøvere, ledsagere og frivillige for et flott samarbeid under skifestivalen og for å ha fått flere synshemmede med som deltagere på rennet.

På StafettBirken fredag 18. mars stilte Team RP med åtte løpere, to lag på fire etapper. I klassen funksjonshemmet var det Team RP 1 som gikk av med seieren! Birkebeinerrennet 19. mars hadde åtte RP-løpere på startstreken.

- Det ble en fantastisk Birkenhelg for oss i Team RP, mye takket være hjelpen fra Lions. Jeg har mottatt mange hyggelige tilbakemeldinger fra deltagerne som var både takknemlige og imponerte over den flotte tilretteleggingen dere hadde forberedt, sier Håkon Gisholt, leder i Team RP. Ledsagerne bemerket spesielt at Lions' gule jakker var lette å få øye på.

Ekstraservice

Årets prosjekt var å tilby litt "ekstraservice" – ta imot og guide deltagerne gjennom registreringsprosedyren, servere mat og vise dem sovesalen som var et eget område i gymsalen. Dagen etter ble løperne geleidet til startområdet. Lions stilte også opp med transport til vekslingsstedene og til målområdet på Birkebeineren Skisatdion. Lions Lillehammer serverte varm lapskaus på ettermiddagen i "Lions Lounge" i Håkons Hall.

Fornøyde samarbeidspartnere

- Det er viktig for Birken å kunne tilby arrangement med utfordringer og opplevelser for alle. At Lions kan hjelpe til med å tilrettelegge for funksjonshemmede under Birkebeinerrennet og StafettBirken er supert, sier daglig leder i Birken, Jo Gunnar Ellevold.

Styreleder i Lions Norge Kay Arne Sørensen, er enig. -Dette samarbeidet betyr mye for oss i Lions og er helt i tråd med vårt motto «Gode venner som hjelper andre»

Lions Club Rena og madrassovernatting

Lions Club Rena har ansvar for innkvarteringen på Rena og har i alt 3000 madrasser til disposisjon. Madrassene leies ut i forbindelse med Birkebeinerrennet og Birkebeinerrittet og er en aktivitet som har gitt gode inntekter til klubbens hjelpearbeid i mange år.