Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid LRF 2020 Nettbutikk

Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > God synlighet under Arendalsuka
God synlighet under Arendalsuka

Bilde 1 av 7. Standen ble denne dagen bemannet av Arne Husebye og Lars-Erik Løvdal (president) fra Lions Club Arendal og Tove Rose Lions Club Arendal/Tyholmen.

arendal-stand-4

Bilde 2 av 7. Man kunne se standen til Lions og Mitt Valg på lang avstand.

arendal-stand-5

Bilde 3 av 7. Gode kommunikatører stiller på stand for Lions. Fra venstre Brit Ingvild Fredriksen, LC Arendal/Thyholmen, Rita Vindholmen, LC Arendal/Thyholmen, generalsekretær Heidi Lill Mollestad Oppegaard og May Wenche Hegland, LC Arendal/Thyholmen.

arendal_stand2

Bilde 4 av 7.

arendal-stand-mitt-valg

Bilde 5 av 7. Det forebyggende barne- og ungdomsprogrammet Mitt Valg er et fyrtårn for Lions. Her er det Jens C. Kock fra Lions Club Arendal som sørger for å spre det gode budskap.

arendal-stand-lions-førerhundskole

Bilde 6 av 7. På fredagen viste daglig leder Tor Sannum i Lions Førerhundskole og mobilitessenter hvordan man trener førerhunder.

arendal_debatt1

Bilde 7 av 7. Panelet for bistandsdebatten hadde respresentaner fra Høyre, Senterpartiet, KRF, FRP og Arebeiderpartiet.

»

God synlighet under Arendalsuka

De siste årene har Arendalsuka utviklet seg til en viktig møteplass for politikere, organisasjoner og mediefolk. Lions og Mitt Valg fikk i år vist mange hvem vi er og hva vi står for.

Arendalsuka er en årlig arena, og ble i år arrangert 15.-20. august. Her møtes alle som kan krype og gå av aktører i politikken, organisasjons- og næringsliv for debatter og utforming av politikk. Og - Arendalsuka er partipolitisk uavhengig, akkurat som Lions.

Kremplass

Lions Norge og Stiftelsen Det er mitt valg samarbeidet med Lionsklubbene i Arendal om å bemanne to stands, med kremplass midt i den sydende menneskevrimmelen. Her var politikere, journalister, kjendiser, bransjefolk og – masser av helt vanlige folk. Og mange av dem tittet innom for å snakke med oss. Flere Lionsmedlemmer kom også innom, noen var langveisfarende fra Alta og Oslo.

Med godt synlige t-skjorter, gule for Lions og røde for Mitt Valg, delte vi ut brosjyrer og snakket om vårt arbeid. Et av høydepunktene for Lions Norges generalsekretær Heidi Lill Mollestad Oppegaard, var da nylig avgåtte ambassadør i Zambia, Arve Ofstad, kom bortom. Han oppsøkte standen vår for å fortelle hvor imponert han er over vårt øyehelseprosjekt i Zambia. – Jeg ble så stolt da jeg hørte dette, og håper alle i Lions føler det samme, sier generalsekretæren.

Øyvind Rose ledet arrangementkomiteen og bekrefter at det er både nyttig og nødvendig med synliggjøring. Da han møtte en "kjenning" av Lions i Arendal, overleverte han informasjon om vår innsats i Afrika. Kommentaren var da: «Jobber dere i utlandet også!».

To debatter

Lions og Stiftelsen Det er mitt valg inviterte til to foredrag/debattmøter onsdag 17. august i Saga kino.

Bistand til bedre helse

Først ute var bistandsdebatten med tittelen "Bistand til bedre helse i utviklingsland. Hvordan en liten aktør fikk store resultater."

Tidligere guvernørrådsleder Bjørn Skovly ledet debatten og fortalte om hvordan Lions Norge jobber for å skape bærekraftig utvikling, spesielt i Uganda, Malawi og Zambia. Filmen om Lions øyehelseprosjekt i Zambia ble vist, og panelet med politikere var svært klare på at det er viktig og effektiv bistand å gi folk synet tilbake.

Deretter fikk de inviterte politikerne drøfte flere problemstillinger, eksempelvis hvordan frivillige organisasjoner kan få en større bit av kaken med bistandsmidler. Det var en konsesus om at frivillighet er svært viktig, men også at utviklingsarbeid må skje på flere nivåer, både profesjonelle aktører og frivillige er viktige. I panelet hadde vi fra FRP Frode Filseth, Venstres Ole Vegusdal, Senterpartiets Ungdom Syver Zachariassen, KRF Jan Olav Strand, Høyres Philliph Charles og AP Vanja Grut.

Voksne som rollemodeller

Neste debattmøte var i regi av stiftelsen Det er mitt valg. Temaet var tilskuerens rolle ved mobbing - voksne som rollemodeller. Daglig leder Annica Lindén Øygard er svært fornøyd med oppmøtet og har fått gode tilbakemeldinger på at dette var et viktig tema. Nittedal teater presenterer forestillingen #hengdeg, og de leverte som vanlig en sterk og nådeløs beskrivelse av hvordan digital mobbing foregår.

Nasjonale ungdomspolitikere fra de største partiene diskuterte og svarte på spørsmål. Det er laget en film fra denne debatten som du kan se på hjemmesiden til Mitt Valg, www.determittvalg.no

På fredagen demonstrerte daglige leder ved Lions Førerhundskole, Tor Sannum, hvordan hunder læres opp til å bli de blinde og svaksyntes beste venn.