Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid LRF 2020 Nettbutikk

Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > Flere hundre Lions-delegater til Sarpsborg
Flere hundre Lions-delegater til Sarpsborg

Lions Norges årlige riksmøte arrangeres 27. til 28. mai av Sarpsborgs seks Lions-klubber.

Lions-delegater fra hele landet inntar denne helgen Quality-hotellet på Grålum. På det årlige Riksmøtet, organisasjonens høyeste organ, tas de viktige beslutningene.

I underkant av 400 personer vil denne helgen innta konferanse-facilitetene på Quality Hotel & Resort.

Arrangørene melder også at man får flere internasjonale gjester, blant dem islandske Gudrun Bjørt Yngvadottir som er kandidat som 2. visepresident på verdensbasis og som senere kan bli Lions første kvinnelige verdenspresident.

Lions Clubs International har over 1.4 millioner medlemmer i over 200 land. De siste årene har veksten kommet i Asia, mens i moderlandet USA synker medlemstallene.Dette er et viktig tema i den globale strategien mot 2020 som skal presenteres på møtet. Et strategisk mål globalt er å forbedre tilværelsen for minst 200 millioner gjennom humanitært arbeid, i tråd med FNs bærekraftsmål.

På åpningsdagen fredag 27. mai kl. 1300-1430 vil divisjonsdirektør for psykisk helse ved Sykehuset Østfold, Irene Dahl Andersen, orientere om behandlingen for denne pasientgruppen. Senere kommer generalsekretær Rikke Lind fra Redningsselskapet for å orientere om selskapets engasjement for flyktninger. Under åpningsseremonien skal også Lions Tulipanpris og Lions Ungdomspris deles ut til ildsjeler i Lørenskog og Sandefjord. Pressen er hjertelig velkommen til åpningen!

På den kulturelle fronten skal lokale krefter som Kai Robert Johansen med «Spilloppgjengen» underholde fra scenen, hvor også sangerinnen Ann Kristin Elverum og organist Karl Andreas Næss vil gi smakebiter fra operaverdenen. Tradisjonen tro avsluttes Riksmøtet med en festmiddag lørdag kveld, og her får deltagerne stifte bekjentskap med Alexander Hermansen, Bjørnar Spydevold og Kari Stokke.

Kontaktinfo

Generalsekretær Heidi Lill Mollestad Oppegaard: tlf 913 85 909. E-pos: hlm.oppegaard@lions.no
Kommunikasjonsrådgiver Vibeke Aasland, tlf 922 48 828. E-post: vibeke.aasland@lions.no