Lions Club Malvik inviterer til en reise til fantastiske Mexico! (Kun 4 plasser igjen!) | www.lions.no
Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid

Malvik

Forsiden > Trøndelag > Malvik
Lions Club Malvik inviterer til en reise til fantastiske Mexico! (Kun 4 plasser igjen!)

Lions Club Malvik inviterer til en reise til fantastiske Mexico! (Kun 4 plasser igjen!)

Landet har en utrolig spennende kultur og historie som går tilbake til mange hundre år f.Kr. Dette er et land som stadig er sterkt preget av tidligere mayasivilisasjoner og det tidligere spanske herredømmet.

På denne reisen går du i mayaenes fotspor og opplever UNESCO-verdensarv og et av verdens syv nye underverker. Du nyter stemningen i den pulserende hovedstaden og får innblikk i den spanske kolonitiden med besøk til flere sjarmerende kolonibyer.

Du opplever også den maleriske naturen på båttur i Sumidero-kløften og besøk til vakre turkise fosser. Reisen avsluttes i den deilige badebyen Playa del Carmen med krystallklart vann og kritthvite sandstrender.

Reisen er fra 12. – 27. september 2019.

Velkommen på tur med oss!

 

 

Her kan du lese mer om reisen:

 

Dag 1: Avreise og ankomst til Mexico City

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Mexico med mellomlanding underveis. På flyplassen i Mexico City blir vi møtt av vår bussjåfør som tar oss til hotellet.     

 

Dag 2:

I dag skal du besøke et av Latin-Amerikas største ruinkomplekser, tempelbyen Teotihuacán, som betyr Stedet der mennesker ble guder. Du går langs den 3 km lange Avenida de los Muertos (Dødens aveny), der du ser de enorme templene og pyramidene som kan dateres tilbake til 200 år f.Kr., men ble bygd over en lang tids- periode. Du får blant annet oppleve Quetzalcoatl-tempelet, der mer enn 200 ofrede krigsfanger er funnet, Quetzalpapalotl-palasset, Månepyramiden (60 m) og Solpyramiden (70 m,) som er bygget i sentrum av byen oppå en 100 m lang hule, der det sies at menneskene har sin opprinnelse.

Deretter besøker du Basilica de Nuestra de Guadalupe-kirken, som har plass til 10 000 besøkende og som hvert år besøkes av 20 millioner pilgrimmer. Kirken er oppkalt efter Jomfruen av Guadalupe, som er Mexicos og hele Mellom-Amerikas kvinnelige skytshelgen. Til slutt kommer du til Plaza de las Tres Culturas, De tre kulturers plass, som symboliserer Mexicos tre historiske perioder. Her kan man se restene av precolombianske aztekiske ruiner, en spansk kirke fra kolonitiden samt en moderne mexicansk bygning som huser utenriksdepartementet.

 

Dag 3:

Denne dagen skal du på by rundtur i Mexico City, en av verdens største byer. Den er omgitt av vulkaner og ligger i 2240 meters høyde, så den er en av verdens høyest beliggende hovedsteder. Du besøker byens koloniale sentrum, der du kommer forbi den sentrale plassen Zocalo. Her besøker du nasjonalpalasset med den kjente maleren Diego Riveras fantastiske veggmalerier som viser Mexicos historie, Templo Mayor, som er ruinene fra aztekernes tidligere hovedstad Tenochtitlan, samt Mexicos største katedral, et imponerende byggverk av stein fra aztekernes templer.

Herfra fortsetter du til Alameda-parken med landets nasjonale scene, Palacio de Bellas Artes, der det oppføres opera, ballet, skuespill og konserter. Du fortsetter langs den vakre La Reforma Avenue til Chapultepec-parken. Her ligger det imponerende antropologiske museet, der du får et innblikk i landets historie og mange kulturer.   

 

Dag 4: Mexico City – Oaxaca

I dag kjører du til Oaxaca, en virkelig perle fra kolonitiden – en busstur på ca. 6,5 time.   

  

Dag 5: Byrundtur i Oaxaca

I dag blir det byrundtur. Du besøker byens sentrale plass, Zocalo, med sine mange marimba-band og en utrolig hyggelig atmosfære. Et par gater derfra finner du Mexicos mest berømte barokkirke, Santa Domingo. Ved siden av ligger museet av samme navn, der man finner mange av funnene fra det store

arkeologiske området Monte Alban.

Dag 6: Monte Alban – Oaxaca - Tuxtla

Du deltar i dag på en halvdagsutflukt til det arkeologiske området Monte Alban, som ligger på en bergtopp 400 meter over byen Oaxaca. Monte Alban ble oppført over en periode på 2 000 år og påbegynt omkring år 900 f.Kr. av det zapotetiske folket. Her finnes det baner der man moret seg med det meso-amerikanske ballspillet, pyramider og gravsteder for herskerne. Guiden vil fortelle deg om stedet og forklare mysteriene rundt ”dansernes sten”. Du er tilbake på hotellet om ettermiddagen.    

 

Dag 7: Tuxtla Gutierrez - Sumidero kløften – San Cristobal de las Casas

 Du opplever den vakre kløften på en ca. 2 timers tur med speedbåt, der du virkelig kan nyte de dramatiske klippeveggene som tårner seg opp rundt deg. Hvis du er heldig, kan du få se både aper, krokodiller og forskjellige slags fugler.Du fortsetter til San Cristobal de las Casas, som ligger på 2 100 meters høyde. Byen var tidligere kjent som “San Cristobal”, og “de las Casas” ble tilføyd til ære for den spanske presten Bartolomé de las Casas, som kjempet for indianernes rettigheter. Byen er en av de vakreste og mest sjarmerende kolonibyene i Mexico. Her vil du observere og oppleve mayakulturen, som bidrar til å gi byen en helt spesiell atmosfære.               

                             

Dag 8: Utflukt til indianerlandsbyer                       I

I dag skal du besøke de to indianerlandsbyer: San Juan Chamula og Zinacantan. San Juan Chamula bebos av 50.000 opprinnelige mayaer, primært Tzotzil og Tzeltals. Det er utrolig viktig for mayaene å bevare sitt særpreg og kulturarv. De har sitt spesielle språk, og byen har egne regler og eget politi.

Du besøker Chamulas særpregede kirke, som ligger ved byens sentrale plass. Kirken er et godt eksempel på sammensmeltningen av den opprinnelige mayaindianske troen og katolsk tro. Indianerne ber til den mayaguden eller helgen som er ansvarlig for den sykdommen de plages av eller det ønsket de vil skal gå i oppfyllelse.

Der er ingen benker i kirken, så man kneler og ber på gulvet blant de mange tente stearinlysene. Luften er tykk av røkelse og langs veggene står trefigurer av mayaenes helgener og Johannes Døperen, byens skytsengel. Beboerne i Zinacantan er også opprinnelige mayaer, primært Tzotzil. Både San Juan de Chamula og Zinacantan er kjent for sine vevteknikker, og hver landsby har sine egne spesielle drakter med nøye uttenkte mønstre og farger. Til markedene kommer indianerne i sine fargesprakende drakter for å selge keramikk og klær laget av ull og bomull.     

   

Dag 9: San Cristobal - Palenque

I dag kjører du fra San Cristobal de las Casas til Palenque. På veien besøker du de flotte fossefallene Agua Azul. Der finner du mer enn 500 mindre og større fosser fra 3 til 30 meters høyde. 

Med det turkisfargede vannet, de intense fargene og den konstante brisen og det drønnende vannet er dette stedet en av Mexicos vakreste og mest uforglemmelige naturopplevelser. Deretter besøker du den 35 meter høye fossen Misol-Ha, som er kjent for sin skjønnhet, befinner seg midt i den tropiske vegetasjonen og er dekket av mahogni- og sapotetrær. Misol-Ha er dannet ved en klipperand ved elvemunningen. I den brede dammen nederst ved fossefallet har du mulighet til å ta en dukkert.

 

Dag 10: Palenque

Palenque er omgitt av tropisk regnskog og er kjent for sin skjønnhet og sin fantastiske beliggenhet med utsikt over det flate Yucatan. Palenque var en av mayaenes største byer og har også gitt navn til mayaruinene i nærheten, som er på UNESCOs verdensarvliste. Gjemt dypt inne i den tette regnskogen i Mexicos Chiapas-provins finner du disse flotte ruinene. Du får blandt annet se Inskripsjonstemplet, som er et gravleggingsmonument for kong Pacal den Store. Dette tempelet har 600 hieroglyfer, den nest lengste mayainskripsjonen.

 

Dag 11: Palenque – Mérida

I dag venter en lang kjøredag til Mérida, så du kan bare lene deg tilbake i de myke setene og nyte landskapet som suser forbi. Kjøreturen tar ca. 8 timer. 

                                                    

12: Mérida

Ingen utflukter er planlagt og du kan velge å besøke flamingokolonien i Celestun, de flotte mayaruinene ved Uxmal eller utforske byen på egen hånd. Mérida er en hyggelig by, grunnlagt i 1542 på restene av den tidligere mayabyen Tihó. Lokalbefolkningen kaller den både ”Den hvite by” pga. de mange hvitkalkede husene og ”Mexicos Paris”, for dette er den mest europeiske byen på Yucatan-

halvøya. I forrige århundre ble byen rik på produksjon av agavefiber, og byens tidligere rikdom gjenspeiles fremdeles av de mange imponerende bygningene.

 

Dag 13: Mérida - Chichen Itza – Playa del Carmen

I dag skal du til Playa del Carmen, men før du kommer frem til strandparadiset skal du besøke ruinbyen Chichen Itza, som er på UNESCOs verdensarvliste. Den er også utnevnt til et av Verdens syv nye underverker. Ruinene har spor av to forskjellige kulturepoker, en maya- og en itza-epoke. Mayaene hadde gode kunnskaper om både astronomi og arkitektur, og dette vises tydelig på ruinene. Du ser bl.a. den 25 meter høye berømte pyramiden El Castillo, som i virkeligheten er mayakalenderen utformet i stein. I mars og september hvert år kan man se en ”slange” ved nødtrappen, men det er bare solens skygge. Krigernes tempel, berømt for sin Chaac-Mool-figur samt Observatoriet, mayaenes astronomiske observatorium. Videre får du se den hellige brønnen Cenote Sagrado, som ble brukt til religiøse ritualer. Det var opprinnelig en vannkilde, og som takk ofret mayaene til regnguden Cha ac. Man har funnet både menneskeknokler og verdifulle offergaver nede i brønnen.Turen går videre til den flotte badebyen Playa del Carmen med sin kilometerlange hvite sandstrand med palmer og krystallklart vann.

 

Dag 14: Playa del Carmen

Dagen er til fri disposisjon, slik at du kan nyte Playa del Carmen og slappe av ved den flotte hvite sandstranden. Der kan du drive med forskjellige vannsportsaktiviteter, som windsurfing og jet skiing, eller du kan snorkle og dykke ved øya Cozumel, der du finner et verdensberømt dykkerparadis med grotter og flotte rev. Der går en ferge direkte fra stranden ved Playa del Carmen til Cozumel, en tur på ca. 30-45 minutter.

Playa del Carmens sentrum er Plaza Mayor, som ligger ut mot stranden og like ved fergen til Cozumel. Fra Plaza Mayor løper byens hovedgate, Avenida 5, der du finner et vell av butikker, restauranter og barer. Om kvelden gjøres strendene om til barer, og vanligvis kan man høre levende musikk i form av reggae eller calypso. Det er vanskelig å tenke seg en bedre måte å starte kvelden på enn å sitte med en kald Corona i hånden og lytte til god musikk med utsikt til  Det karibiske hav. 

 

Dag 15: Hjemreisen starter

 

Dag 16:  Ankomst til Norge.                                                                  

Fredag 27. september ankommer vi Norge.

 

Inkludert i prisen:

Fly fra valgte flyplass til Mexico City med flybytte underveis

Flyreise fra Cancun til valgte flyplass med flybytte underveis

Privat buss med aircondition: Mexico City - Oaxaca - Tehuantepec - San Cristobal de las Casas – Palenque - Campeche - Merida - Playa del Carmen

Engelsktalende guide fra dag 1 - 13 og på dag 15 (transfer til flyplass)

Døgnbemannet nødtelefon.

14 overnattinger på gode hoteller inkl. frokost:

  • 3 x Hotel Regente City, Mexico City
  • 2 x Hotel Oaxaca Real, Oaxaca
  • 1 x Hotel Calli, Tehuantepec
  • 2 x Hotel Diego Mazariegos, San Cristobal

 

Følgende utfluktspakke:

Tur til tempelbyen Teotihuacán, Guadalupe kirken og De tre kulturers plass

Byrundtur i Mexico City inkl. besøk til det antropologiske museet

Byrundtur i Oaxaca

Tur til det arkeologiske mayaområdet Monte Alban

Besøg ved El Tule og Mitla

Båttur i Sumidero-kløften

Tur til indianerlandsbyene Chamula og Zinacantan

Tur til fossene Agua Azul og Misol-Ha

Tur til mayakomplekset Palenque

Byrundtur i Campeche

Besøk Pormuch, Becal og Uxmal på vej til Merida

Besøk ved flamingko kolonien Celestun

Tur til et av verdens nye underverker Chichen Itza

Inngangsbilletter til nevnte severdigheter

 

Spørsmål og påmelding:

Jostein Engan                   jostein.engan@gmail.com                        Tlf.         951 17 131

Terje Hansen                    terje.hansenh@gmail.com                        Tlf.         926 55 805

 

Pris pr. person i dobbeltrom           Kr. 22 900,-

Tillegg for evnt. enkeltrom            Kr.   5 000,-

 

Depositum på kr. 6 000,- betales ved påmelding. Restbeløp innbetales innen 3 mnd. før avreise.

Alle priser er per person. Begrenset antall plasser!

Kontonummer for innbetaling:  4202 47 28905