Ungdomsutveksling - Youth camp and exchange

Forsiden > Vårt arbeid > Ungdomsutveksling - Youth camp and exchange > Vil du være vertsfamilie for internasjonal ungdomsutveksling?
Vil du være vertsfamilie for internasjonal ungdomsutveksling?

Å være vertsfamilie for ungdom fra andre land er en berikende opplevelse for hele familien.

Vil du være vertsfamilie for internasjonal ungdomsutveksling?

Er du interessert i andre kulturer? Kunne du tenke deg å bli kjent med en ungdom fra et annet land og vise hvordan vi lever her i Norge? Da håper vi du vil være vertsfamilie for Lions ungdomsutveksling i Norge.

Hver sommer inviterer Lions i Norge ca. 60 ungdommer i alderen 18 til 21 år fra hele verden til leiropplevelser og opphold i norske familier. Samtidig tilbys tilsvarende antall norske ungdommer deltagelse i en Lions camp i utlandet.

Målet med ungdomsutveksling er å gi ungdom muligheten til å lære andre land å kjenne samt skape internasjonal forståelse på tvers av kulturer og religioner.
En leir består som oftest både av en leirperiode hvor ungdommene bor sammen og har aktiviteter sammen og en periode hvor man bor alene eller samnen ned noen få andre i en vertsfamilie.

Vi har stadig behov for familier som har lyst til å bli kjent med utenlandsk ungdom, og ta dem opp i familien for en ukes tid, vanligvis i tiden mellom l. juli og 20. august.

Hvorfor skal ungdommene bo hos en vertsfamilie? Gjennom et vertsfamilieopphold får ungdommen mulighet til oppleve normalt familieliv, på godt og vondt. Man får også en dypere kjennskap til landets kultur og levemåte.

Hvor og når arrangeres leire i 2018? Det arrangeres fire internasjonale ungdomsleire i Norge sommeren 2018, og to av dem inkluderer et opphold i vertsfamilier. Det er Lions Camp Face2Face (Oslo/Bærum) og Lions Camp Imagine Peace (Østfold).

Hva får du så igjen for å være vertsfamilie? Du får blant annet: Førstehånds kjennskap om kulturen i et annet land, det være seg nordisk, europeisk, amerikansk eller asiatisk
. Ofte varig kontakt og mulighet for gjenvisitt
. Testet ut om ungdomsutveksling kan være noe for egne barn.

Hva kreves av en vertsfamilie? Interesse for å lære litt om et annet land
. Sengeplass i eget rom eller mulighet for å dele rom med eget barn av samme kjønn. En eller flere i familien må kunne kommunisere på engelsk
. Klare husregler. Ellers skal man leve som vanlig, evt. tilpasse maten til eventuelle allergier, vegetarianere eller religiøse begrensninger.

Man behøver ikke være medlem i Lions for å være vertsfamilie
. Man behøver heller ikke ta gjesten med på lange og dyre sightseeingturer. En tur på hytte, i båt eller lignende kan være vel så spennende.
 Du trenger heller ikke ha ungdom i huset. Har man ikke det. men har plass, kan det være enklere å ta to ungdommer samtidig
. Du må kke ta hele jobben alene. Man kan dele på opplegget med andre vertsfamilier i nærheten, med lokal ungdom og/eller med andre medlemmer i Lionsklubben.

Mer informasjon om leire i Norge:  Lions Youth Camps in Norway 2018.

Kontaktperson: Youth Exchange Program Chairperson for Norwegian Camps, MD-YEPC Helle Fauerskov Soos: yepc.norway@lions.no.