Helsesportsuka i Tana

Forsiden > Vårt arbeid > Helsesportsuka i Tana > Om Helsesportsuka i Tana
Om Helsesportsuka i Tana

Hundekjøring er veldig populært. Et minne for livet!

Om Helsesportsuka i Tana

Lions Club Tana og Nesseby inviterer hvert år funksjonshemmede fra hele landet til en aktiv og artig uke.

Helsesportsuka har som mål å samle funksjonshemmede fra hele landet til helsefremmende aktiviteter – på alle plan – i et spesielt miljø. Dette for å knytte kontakter mellom mennesker fra ulike miljø, som har få tilbud i sitt nærmiljø. Mulighetene legges her for at de funksjonshemmede lettere skal akseptere sin situasjon og bryte ut av en isolert tilværelse, slik at de får kraft til å tro på seg selv og sin fremtid.

Tidspunkt: Uke 32 i august

Arrangørsted: Tana Videregående skole (Landbruksskolen), Bonakas, 9845 Tana.

Nærmeste flyplass: Vadsø lufthavn ev. Høybuktmoen ved Kirkenes (hhv. Ca 90 og 140 km).

Alder: Minimum 14 år.

Kapasitet: Avhengig av antall ledsagere, men minimum ca 30 deltakere.

Typer handikap: Alle slags handikap.

Utgifter: Alle utgifter innenfor programmet er dekket for deltagere og ledsagere.

Reisen og lommepenger må deltakerne selv finansiere. (Det er vanlig at lokal Lionsklubb sponser dette ev. med kommunal støtte).

Lommepenger, reiseforsikring og reisen (tur-retur leirstedet) dekkes ikke.

Det blir leid inn skyss til og fra flyplassene i Vadsø og Kirkenes. Her må deltakere / ledsagere betale for skyssen (i 2010 var prisene hhv. 250,-/300,-).

Søknadsfrist: Søknadsfrist 1. mai. Uttak av deltakere skjer i begynnelsen av mai.

Aktiviteter: Ridning, fisking, padling med kano og kajakk, sykling, skyting med miniatyr- og luftgevær og bueskyting, fjelltur med overnatting, med fisketur , og masse sosialt samvær!

Pakketips: Til fjellturen må deltakeren og ledsageren huske å ta med : Varmt tøy, regntøy, gummistøvler og soveposer. Husk å ta med mat pakke på reisen nordover, det kan bli litt venting på flyplassen i kirkenes.