Lions Fredsplakatkonkurranse

Konkurranseregler for skole

Her finner du regler som skolene må ha for deltagelse i Lions Fredsplakatkonkurranse 2018-2019.

REGLER FOR DELTAGELSE I ÅRETS KONKURRANSE

Tema: “Kindness Matters”

(En helt dekkende norsk oversettelse av "Kindness" er vanskelig, men begrep som godhet, vennlighet, snillhet eller omsorg kan være dekkende. "Matters" kan oversettes med f.eks. "betyr noe" eller "er viktig").

1. Konkurransen er åpen for ungdommer som har fylt 11 år og ikke over 14 år den 15.11.2018. Passer aldersmessig best for elever i 7. klasse.
  2. Konkurransens tema i år er «Kindness Matters»
  3. Tegningen må ikke være mindre enn 33 x50 cm, eller større enn 50 x60 cm. (A-2 er et gunstig format). Den må ikke være festet på kartong eller innrammet. Det er viktig at størrelsen på arket er innenfor de oppgitte målene.
  4. Hver deltaker kan bare levere inn én tegning, som må være utført av ham/henne selv.
  5. Bidraget må være deltakerens originaltegning, og håndlaget. Datalagde tegninger, fotografier og kopier godtas ikke.
  6. Kritt, blyant, tusjpenn, kulltegning, pastellfarger og vann- og oljefarger godtas. OBS: Kulltegninger og pastellmalerier bør fikseres. Tegningen må ikke lamineres.
  7. Tredimensjonale bilder aksepteres ikke. Ingenting må klistres på eller på annen måte festes på tegningen.
  8. Tekst eller tall må ikke forekomme på tegningens forside. Kunstners navn eller initialer må settes på tegningen bakside.
  9. Det er bare Lionsklubber som kan sponse konkurransen.
  10. Tegningene bør være såpass fleksible at de kan rulles sammen og sendes i et papprør. De må ikke brettes.
  11. Skole og Lionsklubb avtaler hvordan bedømmelsen skal skje; rektor, lokal kunstner, klubbens kontaktperson eller jury. Tegningene skal bedømmes ut fra tolkningen av temaet, originalitet og kunstnerisk utførelse. Bare én tegning pr. skole kan gå videre til neste trinn i konkurransen.