Min Lions

Medlemsnytt

Forsiden > Medlemssenter > Medlemsnytt > Over 600 000 kroner til aktiviteter på Beitostølen
Over 600 000 kroner til aktiviteter på Beitostølen

Tusen hjertelig takk for bidraget fra alle de 220 klubbene som har støttet vårt arbeid i år. Vi er utrolig takknemlig og svært glade for givergleden og rausheten dere viser oss. Foreningen Ridderrennet fikk inn hele kr 632 950, dvs. et snittbidrag på nær kr 2 900 per klubb. Dere gjør det mulig for oss «å gjøre det umulig mulig» for våre deltakere, og bidragene fra dere er derfor svært viktig for oss.

Litt om det vi holder på med:

Barnas Ridderuke

Barnas Ridderuke 2018 arrangeres på Beitostølen for 36.gang, den 13-20. januar.
Barnas Ridderuke er en leirskoleuke for barn og unge med funksjonsnedsettelser i alderen 10 – 16 år der fokus er grunnleggende skiferdigheter. Her jobber vi med å rekruttere flere deltagere i målgruppen, og vil ha fokus på å tilrettelegge tilbudet for rullestolbrukere spesielt i 2018. Det vil også legges opp til transport fra Gardermoen/Oslo S i et forsøk på å rekruttere flere fra andre deler av landet.

Ridderuka og Ridderennet

I 2018 arrangeres på Beitostølen for 55. gang, den 11.-18. mars. Ridderuka 2017 ble nok en flott uke men også svært utfordrende grunnet vekslende værforhold. I løpet av et par timer smeltet skiarenaen på Helsesportsenteret bort slik at vi måtte flytte hele arrangementet ned på World Cup stadion på Beitostølen som hadde kunstsnøsåle. Her ble det også utfordringer med løypene, og det var vanskelig å få kommunisert daglige endringer og informasjon ut til deltakerne. Styret har derfor besluttet å utvikle en helt ny kommunikasjonsplattform for å forenkle påmeldingsløsningen, oppgradere nettsidene våre samt bedre informasjonsflyten og den totale deltageropplevelsen under Ridderuka 2018. Den nye kommunikasjonsløsningen vil blant annet innebære bruk av app på smarttelefon med sms tjeneste. Løsningen skal være brukervennlig og spesielt brukertilpasset våre deltagere, noe som vil kreve ekstra ressurser. Ellers jobber vi generelt med å fornye arrangementet noe, både rundt selve seremoniene, programpostene og rammen rundt den tradisjonsrike vintersportsuka.

Riddercamp

Riddercamp 2018 arrangeres for 3.gang, den 29.august til 2.september. Riddercamp 2017 (pilotprosjekt i 2016) var en suksess med fornøyde deltakere som hadde sprengt nye grenser både til fjells og til vanns. Dette er et unikt tilbud for våre deltagere, og som gir friluftsopplevelser de fleste ikke har muligheter for å oppleve i hverdagen. I 2018 vil vi jobbe mer med markedsføringen, variere og tilrettelegge aktivitetene og camp området enda bedre da det ligger et stort potensiale for å få med flere deltagere. Vi ønsker også å forsøke å se på et mulig samarbeide med en av de store friluftsorganisasjonene som DNT.

Ridderrittet

I 2018 kommer et nytt pilotprosjekt 7 - 9.september. Ridderrittet blir et sykkelløp som skal gå fra Ridderspranget over Valdresflya med målgang på Helsesportssenteret. Det vil også være tilbud om en noe kortere og mindre krevende familieløype i tilknytning til Helsesportssenteret. I tillegg vil det være muligheter for å prøve forskjellige sykler med tilhørende utstyr, og muligheter for å prøve seg på utforsykling.

Lions og Ridderarrangementene

Lionsklubbene har i en årrekke vært en av de aller viktigste støttespillere for Ridderuka. I 2018 vil Lions ha flere konkrete oppgaver i forbindelse med gjennomføringen, og vi er derfor veldig glade for at de har opprettet en egen Ridderuka-komite, slik at vi får kontinuitet i det arbeidet Lions bidrar med.
     I tillegg til at de lokale klubbene bidrar under Ridderrennet, skal Lions også ha ansvar for velkomstservice og bistå med videretransporten opp til Beitostølen fra henholdsvis Gardermoen og Oslo Bussterminal søndag 11. mars. Lions skal også organisere et par sosiale treffpunkt for de som ønsker et alternativ møtested til kjellerbaren på hotellet. I tillegg vil Lions tradisjonen tro være medhjelpere på selve Ridderrennslørdagen. Lions vil derfor være godt representert og medvirkende under arrangementet i tillegg til de synlige effektene som bannere på stadion og flagg i sentrum av Beitostølen.
     Vi håper dere i de lokale klubbene fortsatt ønsker å støtte neste års Ridderarrangement. På Ridderuka forventer vi opp mot 500 deltagere fra inn- og utland. Med ønske om en god høst, og på forhånd takk for at dere bidrar til å gjøre en forskjell og gjøre det mulig å gjøre det umulige for våre deltakere.

Ønsker dere å støtte Ridderuka 2018 er kontonummer: 1609.44.68276. Alle bidrag fra Lions går til deltagerstøtte. Dere kan også velge å støtte helt eller delvis reise og opphold for en deltager i deres lokalområde. Dersom dette er aktuelt kan dere selv velge om mottaker skal være en navngitt deltager fra deres fylke, eller om vi skal trekke ut en tilfeldig deltager. Dersom dere ønsker å støtte en enkeltdeltager ber jeg dere ta personlig kontakt med meg.

Ridderuka skal fortsatt være verdens største årlige vintersportsarrangement for syns- og bevegelseshemmede!

Les mer på vår hjemmeside;

Følg oss på facebook;  https://www.facebook.com/ridderrennet/