Min Lions

Medlemsnytt

Forsiden > Medlemssenter > Medlemsnytt > La oss markere verdens diabetesdag 2017!
La oss markere verdens diabetesdag 2017!

1 av 10 kvinner i verden lever med diabetes. Mange får hverken informasjon eller medisiner. Derfor vil den internasjonale kampanjedagen World Diabetes Day i år fokusere på kvinnehelse.

I Norge setter vi fokus på hjertet, forteller Nina Skille, forbundsleder i Diabetesforbundet. Årsaken er at kvinner med diabetes har markant høyere risiko for å få hjerteproblemer enn kvinner uten diabetes.

Kvinner med diabetes er ekstra utsatt for hjerteproblemer

Symptomene på hjerteinfarkt mer vage hos kvinner med diabetes. Diabetesforbundet har derfor laget en folder som opplyser om infarktsymptomer som ikke er like kjent som de mer tradisjonelle tegnene, slik som for eksempel brystsmerter.

Nytt liv i gammelt samarbeid

- På 1980-tallet var Lions en viktig samarbeidspartner for Diabetesforbundet, derfor er vi glade for at samarbeidet nå er gjenopptatt, sier Skille. Vi deler felles historie – Lions var blant annet aktiv i etablering av flere av Diabetesforbundets lokallag. Lions Club International har valgt diabetes som sitt viktigste samarbeidsområde for de neste årene. Forbundsleder Nina Skille sparket i gang i gang samarbeidet med å delta på Lions Riksmøte på Sundvolden i mai.

Hva kan vi gjøre sammen?

Vi oppfordrer alle Lionsklubber til å ta kontakt med det nærmeste lokallaget i Diabetesforbundet for samarbeid i forbindelse med Verdens diabetesdag: www.diabetes.no/fylkeslag/

Lions og Diabetesforbundet vil samarbeide mer i 2018, og Verdens diabetesdag 14. november markerer startskuddet for dette. Dere kan for eksempel stå på stand sammen for å få oppmerksomhet rundt kvinnehelse. Vi vil også sende ut en felles pressemelding til bruk i lokale medier.

Julekort med felles logo

Mange ønsker å gaver som støtter en god sak til jul. Til Verdens diabetesdag kan dere bestille en pakke med merkelapper og julekort fra Diabetesforbundet for 75 kroner. Pakken har logene til Lions og Diabetesforbundet. Til deg selv, som en gave eller en fin aktivitet på stand. Julekortene kan du nå kjøpe i Diabetesforbundets nettbutikk

World Diabetes Day (WDD) ble opprettet i 1991 av International Diabetes Federation (IDF) og Verdens helseorganisasjon. Verdens diabetesdag ble en offisiell FN-dag i 2006.

diabetes dagen