Min Lions

Markedsplassen

Forsiden > Medlemssenter > Markedsplassen > Lionsrefleks til skolebarn og flyktninger
Lionsrefleks til skolebarn og flyktninger

Lions Club Hvalstad Billingstad selger refleksbånd, såkalte "Slap Wraps" som krøller seg rundt arnmer eller ben. Den er gul med Lions logo og teksten Nei til narkotika.

Tips fra LC Billingstad:

REFLEKS TIL FLYKTNINGER

I vår klubbs nærområde har vi Hvalstad Transittmottak.  Dette er ett mottak for ungdom som stort sett har kommet fra Somalia og Afganistan i tillegg til Syria i disse dager.

Flyktningene rusler rundt på veiene i nærområdet, flere i følge og stort sett i mørke klær. Vi så ganske raskt at her var det ingen som brukte REFLEKS. Vi tok kontakt med Mottaket og fikk veldig positiv tilbakemelding. Dette ønsket de! Dermed var det bare å avtale tid. Vi tok med oss noen esker a 100 reflekser og møtte administreajonen sammen med flere av beboerne. De fulgte med på vår demonstrasjon. Vi så med en gang at dette var noe de lurte på hva var. En lang strimmel som plutselig rullet seg sammen rundt armer eller bein, dette var skumle greier.

Vi fikk forklart etter beste evne og demonstrerte på nytt og på nytt, slik at vi var sikre på at de forstod hvor viktig REFLEKS er når mørket faller på. Vi delte ut til de som var tilstede og resten ble overlatt administrasjon til stor begeistring. De opplyste oss at de hadde fått noen tidligere av typen rund, pakket inn i plastpose, men de innrømmet at bruken var lik null. Vi hadde tatt med oss fotoapparat, for dette ville vi ha med i vårt “skrytealbum”. Dessverre fikk vi av sikkerhetsmessige årsaker ikke tillatelse til å ta bilder av noen flyktninger. Vi forsto jo med en gang at dette var helt riktig.

Nå går vi den mørke årstid i møte, og REFLEKS er nå på trappene. Det hadde vært en katastrofe om disse ungdommene som med store strabaser kommet til Norge, skulle bli skadet pga manglende REFLEKS!

Rundt om i det ganske land bosettes det i disse dager nye flyktninger, og REFLEKS merket med Lions' logo og Tulipanmotivet er i høyeste grad en artikkel som det er stor mening med til en rimlig pris.