Min Lions

Klubbens hjemmeside

Forsiden > Medlemssenter > Klubbhåndbok > Klubbens hjemmeside > Hvordan endre størrelse på bilder?

Hvordan endre størrelse på bilder?

Har du store bilder som ikke lar seg laste opp på nett? Her finner du noen tips til programmer.

Paint

Hvis det ikke følger med et program til kameraet, så er programmet Paint en mulighet. Det ligger under Tilbehør i Startmenyen på din maskin.

Ofte er det nok bare å åpne bildet og lagre en kopi med Lagre som.. -> JPG , men det er også en mulighet for å endre størrelse på bildet før det lagres som jpeg, se bildet nedenfor. Om lengste side ikke er større enn 2000 pixler så blir filstørrelsen nesten alltid under 2 MB når man lagrer fra Paint. Anbefalt for lions.no er 1000 px i bredden for liggende format.

Paint - skjermdump

Iphoto

På Mac er det mange som bruker iPhoto, det er billig, men ikke gratis.

GIMP

For den som vil ha mer kontroll enn det Paint kan tilby, så er GIMP et godt og gratis alternativ. Gimp har mye av funksjonaliteten i PhotoShop og finnes for Windows, Mac og Linux -

Last ned programmet på  Gimp.org

Shrinkpictures

Det er også mange gratistjenester på nettet, men de fleste kræsjer på store bilder. Tjenesten Shrinkpictures klarte å skalere et prøvebilde som var over 6000x6000 pixler.

For Lions.no er 1000 pixler et bra valg.

Gå til nettjenesten shrinkpictures.com