Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > Vil din skole delta i Lions Fredsplakatkonkurranse?
Vil din skole delta i Lions Fredsplakatkonkurranse?

Lions internasjonale tegnekonkurranse arrangeres hver høst for barn mellom 11-13 år, og er et samarbeid med FN. Finn ut hvordan elevene på din skole kan delta!

Lions Clubs International arrangerer i samarbeid med FN hvert år en internasjonal tegnekonkurranse for barn over hele verden som er over 11 år, men under 14 år (pr.15.11.2017). Tema for årets konkurranse er «Fredens framtid» (The Future of Peace).

FN og Lions, som begge er representert og respektert i praktisk talt hele verden, uansett styresett og religiøse oppfatninger, mener dette er en god måte å understøtte barnas positive oppfatning av fredstanken, og at skolen er det beste utgangspunktet for slikt engasjement.

Ta kontakt med en Lionsklubb

Det er en lokal Lionsklubb som står for kontakten med skolen. Ta derfor kontakt med en klubb i nærheten, oversikt finner du her: Fylkesoversikt over Lionsklubber

Mange vinnere

Konkurransen er en lærerik utfordring for alle elevene som er med, og den har mange vinnere!

Først kåres en klassevinner og en skolevinner. Eleven som har laget skolens vinnertegning får en oppmerksomhet fra klubben. Vanligvis sørger klubben også for at de mottatte tegninger blir utstilt på biblioteket eller andre steder i kommunen. Resultatet kan også presenteres i pressen.

Skolens vinnertegning blir sendt videre til en distriktsfinale.

Distriktsvinner får en pengepremie på 1.000,- kroner og tegningen sendes igjen videre til en Norgesfinale, der det også er en premiering. Deretter sendes tegningen videre til den internasjonale finalen. Den internasjonale vinneren og to familiemedlemmer får reise til “Lions Dag med De Forente Nasjoner”, som vanligvis arrangeres i februar/mars. Der får vinneren overrakt en premie på 5.000,- USD. De neste 23 vinnerne mottar en pengepremie på 500,- USD.

Gratis deltagelse

Det er Lionsklubben som sponser alt av materiell. Deltagelse medfører ingen ekstra kostnader for skolen, annet enn den tiden som går med til forberedelse og avvikling av konkurransen i klassen.

Tidsfrister

Konkurransen arrangeres klassevis, og avvikles innen utløpet av den første uken i november. La barna utfolde seg kreativt i markeringen av FN-dagen 24. oktober!