Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > Velkommen til fjells!
Velkommen til fjells!

Bilde 1 av 19. Heisingen av det nye Lionsflagget ble en symbolsk markering på at et nyoppusset og pent Lions-leirsted er åpnet. Flagget vaier godt synlig på det høyste punktet for veien over Hardangervidda - på 1222 moh.

alle-bygninger

Bilde 2 av 19. Her ser du bygningene på Tråstølen. Til høyre ligger annekset, i midten står aggregat-huset, bak skimtes vedsjul og båthus, og selve hovedhuset ser du til venstre. I tillegg er det et par hytter der bruken ikke er helt bestemt enda :-)

tråstølen-hovedbygning

Bilde 3 av 19. Dette er hovedhuset på Tråastølen.

kari-kniv

Bilde 4 av 19. Distriktsguvernør Kari Sandøy-Jarman kuttet snora med en tollekniv. Pinglete med saks på fjellet!

kari-og-arne

Bilde 5 av 19. Distriktsguvernør Kari Sandøy-Jarman fikk et Tråastølen-krus av Arne Buanes som takk og et minne om begivenheten.

ordfører-og-arne

Bilde 6 av 19. Ordfører i Eidfjord kommune, Anved Johan Tveit (tv) er en god Lionsvenn og uttrykte stor respekt for den frivillige innsatsen som Lions gjør for barn og unge gjennom aktiviteter på Tråstølen.

100-år

Bilde 7 av 19. Lions feirer 100 år i 2017! Det markerer vi ved alle anledninger! #lions100

DSC_6276-kart-merke

Bilde 8 av 19. Det er mange turmuligheter rett utenfor døren til Tråastølen. Og med bil kommer du raskt til blant annet den flotte Vøringsfossen, Eidfjord, Ustaoset og Geilo. – her: Tråastølen.

DSC_6274

Bilde 9 av 19. Været og lyset skifter fascinerende raskt på Hardangervidda. Dette bildet er tatt på Store Skiftesjøen.

morgen-fiske

Bilde 10 av 19. Er ikke dette en fin måte å starte dagen på? De ivrige fiskerne heter Kjell og Solveig og er med i Lions Club Sotra.

fossen

Bilde 11 av 19. Denne lille fossen ligger litt avskjermet, rett nedenfor hytta. Et fint sted å filosofere.

utsikt

Bilde 12 av 19. Været og lyset på fjellet er alltid i forandring. Hver gang du ser ut, ser du noe nytt.

rom-utsikt

Bilde 13 av 19. Alle rom i hovedhuset er pusset opp. Vanskelig å si hvilket som har den flotteste utsikten.

gurine

Bilde 14 av 19. Gurine har kokkelert på Tråastølen i over 20 år. Til åpningen kokte hun rømmegrøt til 80 personer og får hjelp fra mannen sin Johan Georg og Rolf. Gilde har sponset spekematen.

spisestua

Bilde 15 av 19. Langbordet i spisestua er dekket med spekemat og annet tilbehør til rømmegrøt-lunsj. Gurine følger med i luken til kjøkket.

fjøsen

Bilde 16 av 19. Æres de som æres bør. Det gamle fjøset ble renovert i 2001 og er blitt et fint og rustikk lokale for grillfester mm.

DSC_6318

Bilde 17 av 19. Rustikke detaljer fra tiden da det sto kyr og sauer på Fjøsen er tatt vare på.

johan-georg-rømmegrøt

Bilde 18 av 19. Johan Georg serverer rømmegrøt i Fjøsen.

rømmegrøt

Bilde 19 av 19. Skikkelig kost for skikkelige fjellfolk!

»

Velkommen til fjells!

Tråastølen ble offisielt åpnet søndag 11. september. Nå er Lions endelig "herre i eget hus", nærmere bestemt et friluftseldorado med jakt- og fiskerettigheter på Hardangervidda.

Omkring 80 Lionsmedlemmer fra fjærn og nær samt flere samarbeidspartnere tok turen opp til vidda denne søndagen. Distriktsguvernør i D104 E6, Kari Sandøy-Jarman fikk æren av å klippe snoren og hilse velkommen til alle gjestene. Styreleder for Stiftelsen Tråastølen, Arne Johan Buanes, fortalte så om stedet og prosessen frem til å endelig bli "herre i eget hus".

Ordfører i Eidfjord kommune, Anved Johan Tveit er en god Lionsvenn og uttrykte stor respekt for den frivillige innsatsen som gjøres for barn og unge gjennom aktiviteter på Tråstølen.

Etter åpningsseremonien ble alle servert skikkelig fjell-lunsj - rømmegrøt med spekemat!

Oppusset

Et nytt Lionsflagg ble heist som en markering av at den nye Tråastølen er klar for aktivitet. Lions har leid stedet i over 20 år, og da det i fjor høst ble klart at vi endelig kunne kjøpe stedet, ble en ny gnist tent hos mange medlemmer i distriktet. Frivillige ildsjeler har nå brukt sommeren til å pusse opp stedet - vegger og tak er malt, nye gulver lagt, nye senger er på plass med deilige, varme dyner - og mye mer.

Formålet med Tråastølen skal fortsatt være å legge til rette for at barn og unge kan utfolde seg, ha det gøy sammen og nyte den ville naturen.

Utleie

Nå kan Lionsklubber over hele landet, og andre organisasjoner som jobber med samme formål, leie Tråastølen. De klubbene i distrikt 104 E6 som bidrar med 100 kr per medlem i året, har førsteprioritet på å bruke stedet, men er det ledig kan man booke plass. Ta kontakt med Per Gunnar Nyheim på 41513960 om du er interessert!