Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > Solid pengesum til TV-aksjonen
Solid pengesum til TV-aksjonen

Et solid bidrag fra Lionsklubbene ble fredag ettermiddag overrakt til TV-aksjonen og Kirkens Nødhjelps vannprosjekter. Fra venstre generalsekretær i Lions Norge Heidi Lill M. Oppegard, kommunikasjonssjef i Kirkens Nødhjelp Håkon Haugsbø, og TV-aksjonens leder Kari Bucher.

Solid pengesum til TV-aksjonen

Jubelen sto i taket da generalsekretæren i Lions Norge fredag ettermiddag avslørte Lionsklubbenes bidrag til TV-aksjonen. I løpet av helgen har beløpet steget til 388 574.

- Dette er jo helt fantastisk! utbryter leder for TV-aksjonen Kari Bucher når Lions generalsekretær avslører beløpet. Dette skjedde i lokalene til Kirkens Nødhjelp fredag ettermiddag.

Begeistrede utrop ble akkompagnert av de ansattes trampeklapp. Og med god grunn. Beløpet som Lionsklubbene har innbetalt via Lions Norge var da 348 374. Denne summen har økt til 388 574 (per 23.10 kl 0900). I tillegg kommer arrangementer som ble avholdt i løpet av helgen og som innbetales direkte til TV-askjonen.

Lions har bidratt til TV-aksjonen i flere tiår, men det er første gang klubbenes økonomiske bidrag har blitt samlet på denne måten.

- Disse pengene er jo bare en del av bidraget fra Lionsmedlemmene, er Bucher rask med å påpeke. Og husk på at den frivillige innsatsen er enorm. Jeg blir så utolig stolt av å tenke på det engasjementet Lions lokalt viser, sier Bucher.

Lions generalsekretær Heidi Lill Mollestad vil takke alle Lionsklubbene for bidraget. Hun ønsker å rette en spesiell takk til Lions Club Risør som kom på ideen om å akkumulere bidragene slik at vi ser hvor mye penger vi faktisk bidrar med, sier generalsekretæren. - Jeg er så takknemlig for å få lov til å representere en organisasjon som til de grader stiller opp for å hjelpe andre.

5 kommentarer

Kommentarer blir moderert. Om du ser en kommentar du mener bør fjernes så kan du klikke på Rapportér
Kommentar fra Stein Ole Eide
Rapportér | 23.okt 2014 14:59
Lions Club Trondheim Byåsen har i 7 år på rad under TV-aksjonen bemannet rodestasjonen i Ila sone i Trondheim hvor vi organiserer 48 bøssebærere. Vi har mange gjengangere som bøssebærere, men jeg vil trekke frem en spesiell.

Første gangen han meldte seg for 7 år siden ble han avvist da han manglet legitimasjon. Han kom senere tilbake med papirene i orden, men da var de beste rodene delt ut. Han fikk roden øverst i bydelen Trolla.
Senere har han kommet tilbake hvert år med ønske om den samme roden. I år kom han direkte fra London hvor han studerer økonomi og gikk ruten på nytt. Han skulle ta natt-tog til Oslo kl. 23:00 søndag kveld og fly tilbake til London kl. 07:50 mandag morgen for å være på plass på skolen ca. 11:00.
Da vi spurte om hvorfor han gjorde dette fikk vi følgende svar: "Det er så mange ting som forandrer seg gjennom livet, så en ting må ligge fast" Vi ble enig om å holde av ruten til neste år.
Det hører jo med til historien at han fikk tid til en snarvisitt hos sin mor i Oslo på lørdag og et par timer til å besøke en kamerat i Trondheim før toget gikk på kvelden.
Kommentar fra Tom Nilsen Lc skien
Rapportér | 21.okt 2014 19:49
Givergleden til tv aksjonen synes jeg ligger for lavt for ca 450 klubber. Drøye 750pr klubb i snitt. Forlaget om å gå ut samlet er veldig bra. Dette har vært ønsket i mange år. Dette setter Lions bedre på media kartet.
Oppfordrer til å gå ut samlet og brett i flere sammenheng. Stå på, bra

Kommentar fra Roar Eng
Rapportér | 18.okt 2014 11:38
Alle Lionsklubbene gjør stor innsats lokalt, men samlet kan vi flytte fjell.
Kommentar fra Asbjørn Larsen
Rapportér | 17.okt 2014 16:00
Og til neste år kommer flere klubber med...
Kommentar fra Heidi Lill M. Oppegaard
Rapportér | 17.okt 2014 15:22
Takk alle lionsklubber for bidraget. Det var en stolt representant for Lions som fikk overleverte sjekken. Takk LC Risør for et godt forslag.

Ny kommentar