Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > Regjeringen dropper moms på veldedige matgaver
Regjeringen dropper moms på veldedige matgaver

Hvaler Lions er en av klubbene i Norge som har inngått lokale avtaler med matvarebutikker om innsamling av mat med utgående holdbarhetsdato. Maten gis til trengende, i samarbeid med NAV.

Regjeringen dropper moms på veldedige matgaver

Regjeringen foreslår at butikker og andre aktører som vil gi mat og drikke til veldedige formål, skal få slippe å betale moms av verdien på gavene.

- Dette forslaget er vi veldig positive til, det er godt både for miljøet og for utsatte grupper med lav inntekt, sier generalsekretær i Lions Norge, Heidi Lill Molletstad Oppegaard.

Aktører innenfor matbransjen blir ofte stående overfor valget mellom å gi bort mat og drikke til frivillige organisasjoner og andre, og å destruere maten fordi den har gått ut på dato.

Etter dagens regler skal det beregnes moms av all mat som tas ut av sortimentet for å gis til veldedige formål. Hvis hurtigprosessen regjeringen legger opp til går som den skal, kan disse momsreglene være ute av verden allerede denne våren.

Vilkårene for fritaket er at leveringen av matvarer skjer vederlagsfritt til en mottaker som er registrert i Enhetsregisteret, og at utdelingen skjer på veldedig grunnlag, opplyser Finansdepartementet.