Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > Ny støtte til skolekantiner på Haiti
Ny støtte til skolekantiner på Haiti

Elever ved Petit Troll skole på Haiti. Foto: Prosjekt Haiti.

Ny støtte til skolekantiner på Haiti

For andre år på rad har Lions Norge gitt 150 000 kroner i støtte til organisasjonen Prosjekt Haiti, øremerket skolemat ved to skoler.

Donasjonen sikrer at 300 barneskoleelever fra 5-14 år får et varmt og næringsrikt måltid når skoledagen er slutt.

Daglig leder i organisasjonen Prosjekt Haiti, Ingvill Konradsen Ceide, er overbevist om at skolemat er viktig for barnas læring. På organisasjonens hjemmeside takker hun Lions i Norge for et livsviktig bidraget til Petit Troll-elevene.

- Vi vet det betyr utrolig mye for barna at de får varm lunch på skolen, for svært mange er dette det eneste måltidet de spiser. For foreldrene er det også en lettelse å vite at barna deres får mat på skolen. Når barna ikke spiser blir de lettere syke og ukonsentrerte, og derav også dårligere faglige resultat. De siste årene har Petit troll skolen utmerket seg med svært gode resultat på de nasjonale 6.klasse eksamene. Vi vet det gode resultatet har direkte  sammenheng med at elevene våre kan spise seg mette hver dag, de har et trygt læringsmiljø og dyktige lærere med padagogisk kompetanse,  forteller Konradsen Ceide.

Midlene ble bevilget tidligere i år fra Lions Norges katastrofefond.