Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > Møt Lions’ valper på bytrening
Møt Lions’ valper på bytrening

Utdanningen av førerhunder starter tidlig. Her trener valp og fosterfamilie på lydighet. Foto: Bjørn Aslaksen.

Møt Lions’ valper på bytrening

En førerhund gir en synshemmet frihet og mulighet til å leve et aktivt liv. Og valpen skal tidlig krøkes. Onsdag 8. oktober inviteres du til valpesamling med vandring i tjukkeste Oslo-gryta.

Det er slik at valper som skal bli førerhunder bor det første året i helt vanlige familier, såkalte vertsfamiler. I løpet av året kalles de inn flere ganger for å trene i utfordrende miljøer.

Verdens synsdag er FNs internasjonale markering og arrangeres egentlig 9. oktober. Lions Norge har valgt å legge markeringen dagen før, onsdag 8. oktober, når Lions førerhundskole og mobilitetssenter arranger valpesamling med oppmøte utenfor Vestbanen klokken 18.00.

Fri adgang

Stortingsrepresentant Tone Wilhelmsen Trøen i helse- og omsorgskomiteen kommer til markeringen for å snakke om viktigheten av at ikke bare førerhunder, men også valper i opplæring får fri adgang overalt.

- Vi oppfordrer også arbeidsgivere til å gi ansatte lov til å ta med hund på arbeidsplassen, dersom den skal brukes som førerhund.  En arbeidsgiver som tillater å ha med hund på arbeidsplassen, er en stor hjelp for «blindesaken», sier Wilhelmsen Trøen.

Bli med på byvandring

Det vil på onsdag komme mellom 10 og 15 garantert svært nusselige valper, med sine vertsfamilier. Etter noen instruksjoner i starten, vil alle gå sammen fra Vestbanen og oppover travle bygater til Stortingsgata. Der går de på T-banen og fortsetter så turen enten ned til festningen der de får møte politihester (!), eller de vandrer ned Karl Johans gate og ender opp på kafe på Oslo S.

Vi ser frem til å møte deg på Lions markering av verdens synsdag!

Kontakt

Daglig leder i Lions Førerhundskole: Tor Sannum, mobil: 971 77 504, e-post: lionsfhs@online.no

Generalsekretær Lions Norge: Heidi Lill Mollestad Oppegaard: 951 13 124, hlm.oppegaard@lions.no

Les mer om Lions førerhundskole: http://www.lions.no/Vaart-arbeid/Lions-Foererhundskole