Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > Lions støtter momsfritak for veldedig mat
Lions støtter momsfritak for veldedig mat

Regjeringens foreslår i revidert nasjonalbudsjett 2016 merverdiavgiftsfritak for mat- og drikkevarer fra dagligvarehandelen som blir levert vederlagsfritt til veldedige formål.

Forslaget innebærer at dagligvarehandelen ikke skal beregne merverdiavgift på uttak av mat- og drikkevarer som gis bort. Mottakeren må dele ut varene på veldedig grunnlag.

- Dette er et meget positivt grep av regjeringen, som vil komme mange til gode. Det betyr at enkeltmennesker i sårbare livssituasjoner kan få hjelp, sier Lions Norges generalsekretær Heidi Lill Mollestad Oppegaard.

Generalsekretæren har på dette spørsmålet en nylig medlemsundersøkelse i ryggen. 96 prosent av de som svarte på undersøkelsen mener det er riktig å fjerne moms på veldedige matgaver.