Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > Kulda skremte ikke de unge ridderne
Kulda skremte ikke de unge ridderne

Bilde 1 av 11. Generalsekretær Heidi Lill delte ut medaljer til alle som gikk Barnas Ridderrenn. Legg merke til at startnummeret i år har Lionslogo! Se flere bilder ved å klikke på pilene øverst i bildet.

Frivillige hjelpere

Bilde 2 av 11. Frivillige hjelpere på Barnas Ridderrenn fra Lions Club Nord-Aurdal og Lions Club Valdres. Fra venstre Svein Arild Aarø, Ole S. Skaaran, Oddvar Øyen, Boye Thorpe og Ragnar Diseth fra Lions Club Valdres. (Nils Anmarksrud måtte reise hjem før bildet ble tatt.)

8 eller 4 km

Bilde 3 av 11. På grunn av kulda kunne de påmeldte på 8 km velge om de ville gå 8 eller 4 km. De fleste valgte å gå en ekstra runde og 8 km.

Piggere

Bilde 4 av 11. Noen tok piggene fatt.

Løype

Bilde 5 av 11. Løype!

I mål

Bilde 6 av 11. Det beste med skirenn er å komme i mål!

Utkjørt

Bilde 7 av 11. Noen tok seg skikkelig ut og trengte en hvil etter målgang.

Bilde 8 av 11. Lions hjalp til med å holde orden i startrekken.

Intervju med Valdresposten

Bilde 9 av 11. Her blir tre av de lokale Lions intervjuet av lokalavisen Valdres.

Heidi Lill intervjues

Bilde 10 av 11. Generalsekretær Heidi Lill fortalte Valdreposten om vårt engasjement som sponsorer for Ridderrennet.

Startnummerne

Bilde 11 av 11. Her får deltagerne hjelp av Ragnar Diseth i Lions Club Nord-Aurdal med å ta av startnummeret etter målgang.

»

Kulda skremte ikke de unge ridderne

Se intervju med generalsekretæren! Til tross for at gradestokken viste tosifrede blå, gikk 76 deltagere løypa si på 8 km, 4 km eller 2 km. Barnas Riddrenn på Beitostølen ble fredag 22. januar arrangert for 34. gang.

(Se flere bilder ved å klikke på pilene øverst i bildet)

Barnas ridderrenn markerer avslutningen for Barnas Ridderruke som arrangeres på Beitostølen Helsesportsenter i uke 3 hvert år.

I år var det 43 barn i alderen 10-16 år som deltok på ridderuka. Barna var innlosjert på tilsammen 17 hytter der tre barn og to voksne bor og lager mat sammen. Ingen foreldre, det er stort sett studenter ved ulike høyskoler som tar seg av barna denne uken. De fleste er studenter ved Høyskolen i Sogn og Fjordane innen fagene idrett eller vernepleie. I år stilte også elever som studerer fritidsledelse ved en svensk folkehøyskole.

- Det er like mye en leirskole som en idrettsleir, forteller leder for Barnas Ridderuke, Erik Lindh. Evalueringene viser at barna ikke bare blir bedre på ski, de blir også mer selvstendige.

Selv om det er kaldt i januar, er det er en tørr og fin kulde i fjellet på denne tiden. De syv frivillige ildsjelene som arrangerer uka, har ikke vurdert å flytte på tidspunktet. - Det er viktig at barna kan bruke resten av sesongen til å praktisere sine nye ferdigheter, sier Lindh. De fleste av deltagerne er med for første gang. Barnas Ridderrenn legger vekt på at barna skal lære seg grunnleggende skiferdighet, så det blir mest trening i langrennsporet, men også en god del skileik. En dag fikk de som ønsket det prøve seg på snowboard og truger. Det var også tid for bordtennis en av kveldene.

Lionsklubbene i Norge støtter foreningen Ridderrennet med nesten 700.000 kroner årlig. Dette gjør Lions til en av de største sponsorene, også for Barnas Ridderruke.

- I fjor deltok Lions på selve Ridderuka og Ridderrennet. Dette er første året vi har vært tilstede på Barnas Ridderruke, forteller generalsekretær Heidi Lill Mollestad Oppegaard.

Det ble en uke med sol og skiglede med gnistrende føre, og hun fikk også være med på diskokvelden på tirsdag. På fredagen sto generalsekretæren i målområdet og delte ut medaljer, og under premieutdelingen samme ettermiddag fikk hun si noen ord til forsamlingen om hva Lions gjør.

- Jeg håper deltagernes har erfart denne uken, av mestring og skiglede, gir inspirasjon til å fortsette med fysisk aktivetet når de kommer hjem, sier generalsekretæren.

Seks medlemmer i Lions Club Valdres og Lions Club Nord-Aurdal stilte som frivillige på fredagens renn. De organiserte startrekkene, var løypevakter og hjalp til når deltagerne kom over målstreken. Lions Club Brumunddal hadde sponset deltageravgiften til to deltagere, og Lions Club Bamle hadde kjørt en av deltagerene opp til Beitostølen og sponset gutten med en komplett skipakke. Lions Club Fredrikstad hadde sponset startvestene.

Lokalavisen Valdres var også på plass. Les omtale publisert lørdag 23. januar 2016 her: God stemning i sprengkulda