Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid

Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > Haiti - fem år etter
Haiti - fem år etter

Totalt 60 hus, finansiert av Lions Norge, ble bygd i Blanchard, Port-au-Prince, etter jordsjelvet i 2010.

Haiti - fem år etter

NORAD markerte at det i dag er fem år siden jordskjelvet ved å offentliggjøre en evalueringsrapport. En rapport som evaluerte norske hjelp i perioden 2010 - 2014.

I dag er det fem års siden et ufattelige jordskjelv rammet Haiti. Et land som gikk fra ille til værre. I løpet av 25 sekunder ble 220.000 mennesker drept, 300.000 skadde og nærmere 1,5 millioner ble husløse. Hele statsapparatet ble satt ut av spill. 

Kommentarer til rapporten kan leses på Norads hjemmesider. Lions Norge var også tilstede idag for å markere sin støtte. 

Lions Norge har overført midler til landet flere ganger. Første gang gjennom prosjektet Hus for Haiti, et samarbeidsprosjekt med Lions på Haiti. Dette prosjektet ansees som meget vellykket. Les her  http://www.lions.no/Nyheter-og-aktiviteter/Lionshus-til-Haiti-ett-hus-igjen I tillegg har flere Lionsklubber vært delaktige i større og mindre prosjekter. 

Et annet prosjekt på Haiti som Lions Norge har støttet ved to anledninger heter Prosjekt Haiti. Støtten er gitt i form av penger til skolemat til elever ved barneskoler. Samarbeidet med Prosjekt Haiti har vært vellykket og vil fortsette.