Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > FN velger Lions Quest (MITT VALG)
FN velger Lions Quest (MITT VALG)

Som et resultat av samarbeidet mellom FNs avdeling for narkotika og kriminalitet (UNODC) og Lions Club International Foundation, skal Lions’ forebyggende program Lions Quest brukes som FNs forebyggende program i Serbia.

FN omtaler Lions Quest som et sterkt kunnskapsbasert forebyggende verktøy for lærere som arbeider med å forbedre elevenes sosial kompetanse og forebygge risikoatferd inkludert rusmiddelbruk.
Gjennom dette programmet vil serbiske elever, familier, skoler og lokalsamfunn engasjere seg i å skape et samfunn som bryr seg og vil fremme positiv atferd. Det gir også muligheter for unge mennesker å lære de grunnleggende ferdighetene som trengs for å leve et sunt og produktivt liv. Serbia er det første landet i den sørøst-europeiske regionen som får dra nytte av dette pilotprosjektet.

I Norge heter programmet MITT VALG. Daglig leder Ivar Tollefsrud er stolt av at FN foretrekker vårt program som en partner.

- Dette som en stor anerkjennelse, sier Tollefsrud. Han vil trekke frem at det er Mariann Jansson fra Sverige er valgt som instruktør. - Mariann holder mange av våre kurs i Norge og har også utdannet våre instruktører her i landet, sier han.

Den første av en serie på fem treninger av serbiske lærere startet i august 2014. Denne treningen vil føre til en direkte implementering av 40 økter av dette programmet i 20 barneskoler i kommunene New Beograd og Zvezdra under neste studieår.