Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > 100-års markering i Oslo med kongebesøk
100-års markering i Oslo med kongebesøk

Bilde 1 av 16. Både vertsfamilier for valper og synshemmede stilte med hundene sine. Kongen hilste på alle!

Lohavn barn IMG_0933

Bilde 2 av 16. UngNorge skaper møteplasser med mye moro og aktiviteter for barn og unge.

MITT VALG. 20170603_0918

Bilde 3 av 16. Elever fra Bygdøy skole demonstrerte hvordan de bygger vennskap med Mitt Valg.

På Bygdøy

Bilde 4 av 16. Kongen fikk se hvordan Mitt Valg jobber, en demonstrasjon av førerhundens ferdigheter og flotte taler.

Førerhund2

Bilde 5 av 16. Både to- og firbente fra Lions Førerhundskole fikk hilse på Kongen.

Yngre krefter i Ekeberg

Bilde 6 av 16. Lions Club Ekeberg har rekruttert flere yngre de siste årene. Denne dagen hadde Rasmus (med klypa), Henrik (snart medlem) og Patric stilt opp med ekte grillglede. Rasmus og Patric har vært medlem i to år og stortrives. -Det beste med Lions er å få mulighet til å gi tilbake til samfunnet, forteller Rasmus. Han trekker spesielt frem aktiviteter slik som Operasjon Ved (utkjøring av gratis ved til vanskeligstilte), å være med å organisere og ikke minst, se hvor mye bra man får til. Rasmus har rekruttert flere kompiser og jobber med å få med noen venninner også!

Ordfører Marianne Borgen

Bilde 7 av 16. Oslos ordfører Marianne Borgen holdt en flott tale om frivillighet og Lions.

Tale for Kongen

Bilde 8 av 16. Guvernørrådsleder Lill Alver holder tale for Kongen.

Interessert konge

Bilde 9 av 16. I Lohavn fikk Kongen se noen av aktivitetene UngNorge tilbyr barn i Oslo.

Nøtterøy IMG_0923

Bilde 10 av 16. Dette er båten Nøtterøy som skal seile langs kysten for å sette søkelys på barnevernsbarn og deres situasjon.

Gilde telt

Bilde 11 av 16. Glade karer fra Lions Club Oslo Bygdøy serverte pølser sponset av Gilde.

Mitt Valg og Kongen

Bilde 12 av 16. Stiftelsen Det er Mitt Valg fikk mulighet til å fortelle om vårt holdningsskapende program Mitt Valg for Kongen.

Om bord

Bilde 13 av 16. Mange fulgte nysgjerrig med da Kongen gikk ombord i den flotte seilbåten Nøtterøy.

Mitt Valg

Bilde 14 av 16. Instruktør Janne i Mitt Valg fikk vist ublikum noe av det nye materiellet som skal brukes både i undervisning og markedsføring av programmet. Løvebamsen LEO finnes i tre størrelser og har allerede blitt veldig populær!

Telt-kiosk

Bilde 15 av 16. De nye Lions-teltene fungerer fint som kiosker!

100 år 20170603_0936

Bilde 16 av 16. Jon Hanssen holder styr på 100 års ballongene!

»

100-års markering i Oslo med kongebesøk

Lørdag 3. juni markerte Lions Norge at det er 100 år siden Lions Clubs International ble etablert. H.M. Kong Harald V deltok på feiringen.

Klokken 10 lørdag morgen 3. juni sydet det på Lohavn brygge. Store og små tuslet rundt, fikk is og pølser fra Lionsgutta fra Ekeberg Lions i teltet og fikk se det brede aktivitetstilbudet som UngNorge har for barn i Oslo.

Da kongen kom rundt klokken elleve, steg stemningen ytterligere. Han ble geleidet rundt på området og fikk se alle barneaktivitetene. Deretter var det tid for noen korte taler.

Oslos ordfører Marianne Borgen holdt en flott appell for frivilligheten generelt og hvor viktig Lions er for mange i byen. Leder for Ung Norge, Eivin Sundal og guvernørrådsleder for Lions Norge, Lill Alver, ønsket Kongen og de fremmøtte velkommen.

Etter talene var det tid for båttur for kongen, mannskapet og et knippe barnevernsbarn. På overfarten fra Lohavn til Bygdøy med båten Nøtterøy fikk kongen spise lunsj og prate med barna i rolige omgivelser. Med denne flotte seilbåten skal UngNorge senere i sommer på tur langs kysten for å sette søkelys på situasjonen for barnevernsbarn i Norge.

Vel i land på Bygdøy ønsket Lions Førerhundskole Kongen velkommen med både brukere og vertsfamilier med sine firbente hverdagshelter. Lions forebyggende program Mitt Valg fikk presentert hvordan vi jobber med barn og unge, og elever fra blant annet Bygdøy skole demonstrerte ulike øvelser. Det var masse folk som hadde møtt opp, og de nye Lionsteltene fungerte flott som kiosker!

Det hele ble toppet med en flott tale av tidligere internasjonal direktør Svein Berntsen:

Etter besøket ble det laget en flott film om Mitt Valg, "Når dagen blir helt konge".

Se flere bilder i bildekarusellen ved å klikke på pilene i hovedbildet i toppen.