Lions i nyhetene

Forsiden > Engasjer deg > Lions i nyhetene > Vil sende radioen din til Ukraina - Lions Club Åsane
Vil sende radioen din til Ukraina - Lions Club Åsane

VERDIFULL: Lions Club Åsane og leder Per Olav Ulberget jakter på gamle radioer, som de vil sende til Ukraina. ­ Det som snart er ubrukelig for oss, kan være verdifullt og til stor glede for mennesker i den Østeuropeiske republikken, sier han.

Vil sende radioen din til Ukraina - Lions Club Åsane

– Planen er å samle inn et par hundre radioer i Åsane, og sende dem med lastebil til Ukraina neste måned, sier leder for Lions Club Åsane, Per Olav Ulberget.

For selv om Norge slukker FM-nettet og går over til DAB i 2017, er ikke trenden slik i resten av Europa. Spesielt ikke i Ukraina, hvor det i følge åsabuen ikke finnes planer om å stenge radionettet.

Lions Club Åsane har i en årrekke samlet inn klær til republikken i Øst Europa. Nå håper de å kunne sende av gårde et lite lass med radioer til landet med Kiev som hovedstad.

– Dette er radioer som uansett vil være ubrukelige her vest når FM-nettet slukkes til sommeren, sier Ulberget.